Lapszámok

2015. március-április XXIII. évf. 3-4. szám

Magyar cement – válasszuk a hazait!

A Duna-Dráva Cement Kft. komoly elismerést tudhat magáénak, hiszen első alkalommal nyerte el cementgyártó vállalat a rangos Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot. A minősítések védjegyei 2015 tavaszától a zsákos cementtermékek csomagolására is rákerülnek.

A független szakértői zsűri által odaítélt védjegylicenc célja, hogy igazolja a termékek megbízhatóságát, jogszabályi megfelelőségét és tanúsított hazai eredetét. Minden megvásárolt Magyar Termék – legyen az élelmiszer, tisztítószer vagy építőanyag – hazai munkahelyet teremt, támogatja a nemzetgazdaság fejlődését, valamint garancia arra, hogy ellenőrzött, minőségi termékről van szó.

A Társaság Beremendi Gyárának 100 éves, Váci Gyárának pedig több mint 50 éves iparági tapasztalatával, a legmodernebb gyártási technológiával, környezet - tudatosan állítja elő termékeit, amelynek köszönhetően a vállalat minden cementterméke elnyerte a védjegyek valamelyikét. A rangos Magyar Termék minősítést a Beremendi Gyár összes terméke és a Váci Gyár négy cementje használhatja, míg további négy, csak Vácott gyártott cementtípus Hazai Termék minősítéssel gazdagodott.

A Magyar Termék védjeggyel ellátott termékek igazoltan a legjobb minőségű, kizárólag magyar alapanyagokból, magyar munkaerő segítségével, hazai gyárakban készülnek, míg a Hazai Termék minősítésű cementtermékeket 96,8 százalékban magyar alapanyagokból, magyar szakemberek munkája által, Vácott gyártják.

A védjegyekkel ellátott, új zsákdizájn bemutatására 2015. március 11-én került sor a DDC Váci Gyárában, ahol ünnepélyes keretek között gördült le a futószalagról az első Magyar Termék minősítéssel ellátott cementtermék.

Magyar és Hazai Termék védjegyes cementjeinkről weboldalunkon, a http:// www.duna-drava.hu/hu/cementtermekeink link alatt tájékozódhatnak.

HAZAI TERMÉK VÉDJEGYES CEMENTEK

CEM II/A-S 42,5 N Kohósalak-portlandcement, Vác

Téli időszakban is eredményesen használható, javasoljuk térkő gyártásához a fátyolos mészkivirágzás csökkentése érdekében, útpálya burkolatok és enyhe kémiai hatásnak ellenálló beton készítéséhez. Színe világosabb árnyalatú szürke.

CEM II/B-S 42,5 N Kohósalak-portlandcement, Vác

Alkalmazása elsősorban gyors kizsaluzáshoz javasolt, télen-nyáron egyaránt. Az enyhébb kémiai hatásoknak ellenáll, így használható tér- és útpálya burkolatok, kopásálló, fagyálló betonok, látszó felületek építéséhez. Színe világosabb árnyalatú szürke.

CEM III/A 32,5 N-MSR Mérsékelten szulfátálló kohósalakcement, Vác

Speciális cementtípus, tömör struktúrával és jelentős kémiai-fizikai ellenálló képességgel. Nyáron és nagy tömegű betonozás esetén is jól használható. Vízzáró betonok, vasbeton szerkezetek és esztétikus látszóbeton felületek építéséhez ajánlott. Színe világosszürke.

CEM III/B 32,5 N-LH/SR Szulfátálló kohósalakcement, Vác

Ez a cementfajta kiválóan ellenáll az erős fizikai és kémiai hatásoknak, így szulfáttal erősen szennyezett környezetben is használható. Világos színének köszönhetően felhasználásával „látszóbeton” minôségû felületek készíthetőek. Színe világosszürke.

MAGYAR TERMÉK VÉDJEGYES CEMENTEK

CEM I 52,5 N típusú portlandcement, Beremend – Vác

Alkalmazása elsősorban az elôregyártásban javasolt, vasbeton, híd- és csarnok szerkezetek, ipari padlóburkolatok, térburkolatok készítésénél, betoncserép, műkő és térkő gyártásánál. Színe középszürke.

CEM I 52,5 N-SR 0/NA típusú portlandcement, Vác

Főként szulfát-ionnal szennyezett környezetben javasolt ez a cementtípus, így alkalmas monolit beton és vasbeton elemek, vízzáró betonok, hídszerkezetek és szenny vízfeldolgozók építésére. Színe középszürke.

CEM I 42,5 N típusú portlandcement, Beremend - Vác

Gyorsan szilárduló cement, így télen is jól használható. Előre gyártott beton térkövek, zsalukövek, szegélykövek, műkövek, kopás és fagyásálló térburkolatok, magasépítési monolit vasbeton szerkezetek készítéséhez javasolt. Színe középszürke.

CEM I 32,5 N-LH portlandcement, Beremend

Nyári melegben, nagy tömegû betonozás esetén javasolt, mert a cementben alacsonyabb a repedések kialakulásának kockázata. Magas- és mélyépítési monolit vasbeton szerkezetek és családi házak építése során használható. Színe középszürke.

CEM II/A-M (V-LL) 42,5 N Kompozitportlandcement, Beremend

Pernye és mészkőtartalmú cement, amely alacsony hőmérsékleti viszonyok mellett is használható. Minőségi fagyálló betonok, nagy igénybevételnek kitett felületek, vasbeton szerkezetek, esztrich betonok készítéséhez ajánlott. Színe sötétebb középszürke.

CEM II/B-M (V-LL) 32,5 R Kompozitportlandcement, Beremend - Vác

Széleskörûen felhasználható, pernye és mészkőtartalmú cement, amely az átmeneti és a nyári időszakban is jól alkalmazható. Gyors kizsaluzásokhoz, vasbeton szerkezetekhez, családi házak építéséhez, nagy tömegű betonozáshoz ajánlott. Színe sötétszürke.

CEM II/B-M (V-LL) 32,5 N típusú kompozit-portlandcement, Beremend

Pernye és mészkô tartalmú, széles körben alkalmazható cement. Leginkább vasbeton szerkezetek, vízzáró és sugárvédő beton gyártásánál, családi házak építésénél, esztrich betonozás, vakolatok készítésénél. Színe sötétszürke.