Lapszámok

2015. július-augusztus XXIII. évf. 7-8. szám

Új vezető egy új világért: a LafargeHolcim világszerte hivatalosan elindult

  • Öt fókuszterület a szinergiák, tőkeelosztás, kereskedelmi átalakulás, integráció, valamint az egészség- és munkavédelem köré csoportosítva
  • Működési modell az országok, régiók és Csoport funkciók egyértelmű felelősségével

 

Az új Csoport indítása

A LafargeHolcim július 15-én világszerte hivatalosan elindította új Csoportját, és közzéteszi a jövőre vonatkozó célkitűzéseinek kulcselemeit. A LAFARGE és a Holcim egyesülésének sikeres végrehajtását, valamint az új LafargeHolcim részvények Zürichben és Párizsban történő jegyzését követően az új Csoport ettől kezdve azon dolgozik, hogy létrehozza az építőanyag-ipar legjobban teljesítő vállalatát.

Olsen Eric, a LafargeHolcim vezérigazgatója elmondta: „LafargeHolcimként átalakulásunk következő szakaszába lépünk, hogy vezetővé váljunk minden tekintetben – egy olyan vállalattá, amely pozitív hatást gyakorol a világra, és valóban kiemelkedőt nyújt ügyfelei, munkavállalói, részvényesei és a társadalom számára.”

A LafargeHolcim célkitűzéseit öt fókuszterület támogatja

A vállalat stratégiai átalakulást indít el, amely során a LAFARGE és a Holcim legjobb értékeire alapoz.

A Csoport az első integrációs fázisban öt területre összpontosít:
  • szinergiák: a megcélzott 1,4 milliárd euró értékű szinergiák elérése három éven belül,
  • tőkeelosztás: következetes tőkeelosztás és a tőkeberuházások csökkentése,
  • kereskedelmi átalakulás: megkülönböztetés innovatív termékekkel és megoldásokkal,
  • integráció: egységes új csoport és kultúra megteremtése,
  • egészség- és munkavédelem: az egészség- és munkavédelem a szervezet középpontjába helyezve.

 

A LafargeHolcim új működési modellre épül, amely a helyi ügyfelek kiszolgálására összpontosul, miközben a Csoport méretét, hatását és képességeit globális szinten hasznosítják. A modell önálló felelősséggel rendelkező országokat, regionális vezetési szinteket és szaktudásra alapozó csoportfunkciókat egyesít.

A Királyegyházi Cementgyár az európai régióhoz tartozik. Ezen belül is a közép-európai régióvezető fennhatósága alatt működik tovább a Közép-Európai Klaszter részeként.

A cég jogi személyisége Magyarországon nem változik, a Királyegyházi Cement gyár LAFARGE Cement Magyarország Kft.-ként működik a jövőben is tovább. A korábban már jól megszokott Lafarge márkajelzés is egy kiegészítő arculati elemmel gazdagodik, amely a Lafarge Holcim Csoporthoz való tartozást szimbolizálja. Partnereink továbbra is a magas minőségű cementtermékeinket Lafarge márkanév alatt találják meg viszonteladóinknál.

A LAFARGE és a Holcim első féléves eredményeinek július végi közzététele

A LafargeHolcim a LAFARGE és a Holcim, mint különálló vállalatok idei első féléves pénzügyi eredményeit 2015. július végén tette közzé. A Csoport első egyesített évközi eredményeit 2015. 9. hónapjára vonatkozóan hozzák nyilvánosságra

A LafargeHolcimról

A LafargeHolcim kiegyensúlyozottan van jelen 90 országban, és kiemelkedő a cement, az adalékanyagok és a beton gyártásában, így világvezető az építőanyag iparban. A Csoport világszerte 115.000 munkavállalót foglalkoztat, együttes nettó forgalma pedig 33 milliárd CHF (27 milliárd EUR) volt 2014-ben. A LafargeHolcim az iparágban példaértékű a kutatás és fejlesztés területén, mely tevékenységének célja, hogy az otthoni munkálatoktól a legnagyobb és legkomplexebb építkezésekig minden téren egyedi termékekkel, innovatív szolgáltatásokkal és átfogó építőipari megoldásokkal szolgáljon. Elkötelezett az iránt, hogy fenntartható megoldásokkal segítse a jobb épületek, infrastruktúrák létrehozását, és hozzájáruljon a magasabb életminőséghez - így a Csoport a legjobb pozícióban van ahhoz, hogy megfeleljen a növekvő urbanizáció kihívásainak.

További információ elérhetô: www.lafargeholcim.com