Lapszámok

2024. február XXXII. évfolyam I. szám

A magyar cementnek nincsen párja - Ismét elnyerte a DDC a Magyar és a Hazai Termék védjegyhasználati jogot!

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) először közel egy évtizede, 2014-ben nyerte el a rangos Magyar és a Hazai Termék védjegyhasználati jogot, amelyet azóta is feltüntetnek a zsákos cementtermékek csomagolásán. A vállalat 2023-ban további 3 évre megkapta a védjegyhasználati jogot.

2014 őszén cementtermékeik közül 7 megkapta a rangos Magyar Termék, 4 pedig a Hazai Termék minősítést, amelyek 2015 tavaszától már a cementtermékek csomagolásán is megjelentek. A 2023-ban elnyert védjegyhasználati jog, annak feltüntetése további 3 évig segíti a vásárlókat abban, hogy hazai alapanyagokból készült építőanyagot vásárolhassanak.

Magyar alapanyag, magyar munkaerő
A védjegylicenc célja, hogy igazolja a termékek megbízhatóságát, azok jogszabályi megfelelőségét és tanúsított hazai eredetét. A vállalat értékteremtő ebben, hiszen nemzetközi minta alapján, de magyar alapanyagokból, magyar munkaerő segítségével, hazai gyárakban állítja elő kiváló minőségű cementtermékeit. Mindezt a Magyar Termék védjegy is alátámasztja, míg a Hazai Termék minősítésű cementtermékek 96,8 százalékban magyar alapanyagokból, magyar szakemberek munkája által készülnek.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy ismét elnyertük a Magyar és a Hazai Termék védjegyhasználati jogot. Nemzetközi minta alapján, de magyar alapanyagokból, magyar munkaerő segítségével, hazai gyárakban állítjuk elő a kiváló minőségű cementtermékeinket. Célunk, hogy 2024-ben is kiváló minőségű termékekkel és magas szolgáltatásokkal támogassuk az építőipar szereplőit" – nyilatkozta Szilágyi Zsolt, a DDC elnök-vezérigazgatója.

A DDC több éves iparági tapasztalattal, a legmodernebb gyártási technológiával, környezettudatosan állítja elő termékeit, amelynek köszönhetően a Magyar Termék minősítést a Beremendi Gyár összes terméke, míg a Váci Gyár három cementje használhatja, további öt, csak Vácott gyártott cementtípus pedig Hazai Termék minősítéssel gazdagodott.

Tradíció és modernizáció
Míg a beremendi cementgyártás 110 éves múltra tekint vissza, addig a Váci Cementgyár immár hat évtizede stabil és megbízható szereplője mind a hazai építőiparnak, mind a régiónak.

A vállalat az elmúlt évtizedekben nagy hangsúlyt fordított a gyárak technológiai korszerűsítésére. A Beremendi Cementgyárban – 2007 és 2009 között – 15 milliárd forint összértékben, míg a Váci Gyárban – a beremendi mintájára – 2016 és 2020 között mintegy 9 milliárd forint értékben végeztek komplex modernizációt.

A technológiai beruházásoknak köszönhetően a Váci és a Beremendi Cementgyár napjaink legkorszerűbb üzemeivé vált egész Európában.