Lapszámok

2023. december XXXI. évfolyam VI. szám

73. alkalommal tartottak bányásznapot

2023-ban is megtartották, immár 73. alkalommal a Magyar Bányászati Szövetség főszervezésében a Bányásznap Országos Központi Ünnepséget.

Az Energiaügyi Minisztérium, a Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület, valamint az ünnepség házigazdájaként a MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. idén augusztus 31-én rendezte meg a bányásznap központi ünnepségét Kardoskúton.

A résztvevőket a zenés és táncos programok mellett számos előadással és ünnepi köszöntővel várták, valamint ünnepélyes keretek között átadták a méltán kiérdemelt miniszteri és szakmai elismeréseket is.

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) korábbi elnök-vezérigazgatóját, Szarkándi Jánost a Magyar Bányászati Szövetség a „Magyar Bányászatért” életműdíjban részesítette az építőiparialapanyag-bányászatban, a feldolgozásban és az ellátásban végzett több évtizedes sikeres munkássága, valamint a szövetségi érdekérvényesítésben végzett kiemelkedő szakmai életútja elismeréseként.

A DDC jelenlegi vezetése ezúton is gratulál Szarkándi Jánosnak a szakmai elismeréshez!

(fotók: DDC)