Lapszámok

2023. október XXXI. évfolyam V. szám

BETON – A fenntartható építés alapja Kreatív, művészi és esztétikus

A CeMBeton és MABESZ új kiadványa ezúttal a beton kreatív, művészi és esztétikus arcát mutatja be. Arról olvashatunk benne, hogy betonból készíthetünk szabadtéri tárgyakat, például utcabútorokat, virágtartókat, szemeteseket, de kertépítési elemeket és egyéb környezeti berendezési tárgyakat is. Betonból dekorációs elemeket is előállíthatunk, hiszen ez az anyag ma már igen finom és filigrán dekorációs elemek készítésére is alkalmas. Ugyanakkor egy teljesen új területre is betört a beton: ma már ékszereket is formáznak belőle.

Betonból színezett járófelületek is készíthetők, hiszen ma már olyan korszerű betonfestékek állnak rendelkezésünkre, amelyekkel nemcsak felületileg, de anyagában is színezni tudjuk tárgyainkat.

Betonból felületileg strukturált építőanyagokat is létrehozhatunk: felületeink lehetnek simák, érdesítettek, rovátkoltak, amelyeket utólagos megmunkálással is előállíthatunk, de gondosan előkészített matricákba öntve bármilyen alakot tudunk kölcsönözni a beton felületének.

A kiadvány itt érhető el: https://beton. hu/wp-content/uploads/2023/08/muveszi_ es_esztetikus_kiadvany_2023_07.27_Web.pdf