Lapszámok

2023. április XXXI. évfolyam II. szám

Magyar szabadalom írhatja újra a könnyűbetonok szerkezeti elemként való hasznosítását

Napjainkban a megrendelők és a gyártók számára is egyre fontosabbá válik, hogy az elkészült épületek és szerkezetek energetikai szempontból minél hatékonyabbak legyenek. Az építőiparban számos megoldás létezik a betonelemek és monolit szerkezetek hőszigetelésére is. A legelterjedtebb megoldások egyike az általában kis méreteloszlású EPS-gyöngyöt nagy mennyiségben tartalmazó, alacsony testsűrűséggel rendelkező könnyűbetonok, melyeknek jellemzője a kiváló hő- és hangszigetelő képesség, de nyomószilárdságuk alacsony.

"Az Innovation Concrete Laboratory Kft. által kidolgozott – sajátanyag-dópoláson alapuló – eljárás és a szabadalmaztatott adalékanyag alkalmazásának lényege, hogy az alacsony testsűrűségű, de kiváló hő- és hangszigetelő jellemzőkkel rendelkező könnyűbetonok tulajdonságait ötvözzük a hagyományos kavicsbetonok jellemzőivel. Az adalékanyagunk alkalmazásával nagy mennyiségű, széles mérettartományba eső EPS-gyöngy felhasználásával készíthetők közepes testsűrűségű polisztirol-betonok, melyek nyomószilárdsága jelentősen meghaladja a hasonló testsűrűségű könnyűbetonokét. Az elkészült betonok egyéb betontechnológiai jellemzői (vízzáróság, fagyállóság) is jelentősen jobbak a hasonló összetételű betonokéhoz képest, tűzállóságuk pedig drasztikus mértékben megnő (A1), ami nagy mennyiségű EPS-gyöngyöt – előnyösen 1000–400 L – tartalmazó könnyűbetonok esetében – a biztonságtechnikai szempontokat szem előtt tartva – kifejezetten előnyös tulajdonság – mondja Csordás László, az ICL Kft. ügyvezetője.

Az eljárás és a technológia együttes alkalmazása lehetővé teszi 1000–400 L különböző méretű EPS-gyöngyöt tartalmazó, 1200–1600 kg/m³ testsűrűséggel rendelkező, 6,5–22,5 MPa közötti nyomószilárdságú könnyűbeton falazó- és blokkelemek készítését, melyek a BME szakvéleménye szerint teherhordó és teherviselő szerkezetek méretezésére is alkalmasak. Továbbá lehetővé válik vegyes aggregátumú, vasalható – EPS-kavicsbeton – készítése 1300–2800 kg/m³-es testsűrűség mellett 9,5–34 MPa nyomószilárdság elérésével, ami bizonyos esetekben lehetővé teszi a későbbi hőszigetelési munkák elhagyását, amellyel jelentős költség- és időhatékonyság érhető el.

A „sajátanyag-dópolás”-on alapuló adalékanyag – amely környezettudatos gyártástechnológiával készülhet – alkalmazása egyúttal lehetővé teszi a különböző aggregátumok kiváltását is, mert a hagyományos betonok kavicsaggregátum mennyiségének csökkentésével és jelentős mennyiségű polimerdarálék (PE, PP, PET) adagolásával számottevő testsűrűség-csökkenés érhető el, miközben a betontechnológiai jellemzők (vízzáróság, fagyállóság, tűzállóság) drasztikusan megváltoztathatók.

A „sajátanyag-dópolás”-on alapuló adalékanyag és eljárás alapját az képezi, hogy egy aggregátum felületét kémiailag tesszük alkalmassá arra, hogy teljes mértékben beépüljön a cementkővázba. A hagyományos felületkezelési eljárásoktól eltérően az ICL-K1 adalékanyag a keverővíz hozzáadása után lép reakcióba az aggregátum felületével és a cementkővázat alkotó anyagokkal, így egy sokkal erősebb és robusztusabb szerkezetet hozva létre.

Összegezve a leírtakat, az ICL-K1 eljárás és adalékanyag új utat nyithat a falazó- és blokkelemgyártás területén, újszerű megközelítésével és a hagyományos eljárások újragondolásával képes lehet a monolitszerkezetek gyártását forradalmasítani, ezért úgy gondoljuk, hogy együttműködő partnerek és befektetők bevonásával az adalékszer sikerrel mutatkozhat be hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.