Lapszámok

2023. február XXXI. évfolyam I. szám

Átadták a MOL székházat

143 m magas, 28 emeletes, 86 000 m2 alapterületű: a MOL Campus a MOL-csoport új székháza. Az épület közös tető alá hozza a cég budapesti tevékenységét, és ezzel egyidejűleg izgalmas módon alakítja a város építészetét.

Az új épület egyedi formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot, így alkotva egységes, függőleges campust. Az alsóbb szinteken étterem, kávézók, illetve a munkavállalók által használható további létesítmények találhatók, míg az irodaterek a felsőbb szinteken kaptak helyet. A zöld terek a központi átriumtól egészen a tetőteraszig, az épület egészét keresztülszövik, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. Az épület magjának eltolásával tágas, rugalmas terek jöttek létre, melyek együttműködésre és közös munkavégzésre inspirálják az ott dolgozókat.

Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. A MOL Campus célja, hogy megőrizze a kapcsolatokat egy olyan városi közösségben, ahol az emberek gyalog vagy kerékpárral érkeznek munkahelyükre. Céljuk, hogy az épület elnyerje a LEED és a BREEAM minősítést is.

(forrás és kép: molcampus.hu)