Lapszámok

2023. február XXXI. évfolyam I. szám

Januártól új vezérigazgató a DDC élén

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Magyarország egyik meghatározó építőanyag-gyártó vállalata. A számos üzletágat működtető nagyvállalatot Szarkándi János elnök-vezérigazgató nyugdíjba vonulása után 2023 januárjától Szilágyi Zsolt irányítja.

A vállalat kötelékében eltöltött több mint négy évtizedet követően tervezetten leköszönt Szarkándi János, a DDC eddigi elnök-vezérigazgatója. Utódját Szilágyi Zsolt személyében a tulajdonosokkal közösen választotta ki a cégcsoport vezetése.

Az új vezető hosszú ideje a vállalat meghatározó tagja, különböző területeken több mint két évtizede segíti és támogatja munkájával a DDC működését.

Szilágyi Zsolt korábban építőanyag és kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként dolgozott a vállalatnál, 2023. január 1-től a DDC elnök-vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az elmúlt évtizedek közös munkáját követően, annak elismeréseként haladhatok tovább az elődöm által megkezdett úton. Immár a teljes vállalatcsoport vezetőjeként, felelve a DDC mögött álló kiváló csapatért. Köszönöm a tulajdonosok, Szarkándi János elnök-vezérigazgató és minden munkatársam támogatását és elkötelezettségét az eddigi és a leendő folyamatokban” – hangsúlyozta Szilágyi Zsolt.

Szilágyi Zsolt 1999-ben műszaki koordinátor pozícióban kezdte el pályafutását a DDC-nél. Később dolgozott beruházási projektvezetőként, majd a Váci Cementgyár termelési vezetőjeként, illetve gyárigazgatójaként is. Szakirányú műszaki végzettségei mellett mesterdiplomát is szerzett, majd a Stanford Egyetemen operatív vezetés szakot is elvégzett.

(fotók: DDC)