Lapszámok

2023. február XXXI. évfolyam I. szám

A Heidelberg Materials a Giatec Scientific betontechnológiai vállalatba fektet be

A digitális átalakulás előmozdításának érdekében a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) anyavállalata, a Heidelberg Materials stratégiai kisebbségi részesedést szerzett a kanadai székhelyű Giatec Scientific technológiai vállalatban. Új partnerével a Heidelberg Materials a csúcstechnológiás szenzortechnológiák és mesterségesintelligencia-vezérelt szoftverek fejlesztését és bevezetését támogatja azzal a kimondott céllal, hogy csökkentse a beton karbonlábnyomát, és optimalizálja az ügyfelek transzportbetonnal való kiszolgálásakor alkalmazott folyamatokat.

A Giatec szabadalmaztatott okos szenzorai segítik a beton pontos nyomonkövetését annak teljes életciklusa során; a gyártástól kezdve a szállításon át, egészen a beépítésig. Kifinomult mesterségesintelligencia-algoritmusokkal kombinálva, amelyek folyamatosan tanulnak a korábbi és a jelenlegi adatkészletekből, a valós idejű szenzoradatok a betongyártók számára lehetővé teszik a betonkeverékek optimalizálását, bizonyos alkalmazásokban akár 20%-os cementcsökkentéssel. Ezek az adatok az építkezéseken segítik a vállalkozókat, hogy gyorsabban, biztonságosabban, gazdaságosabban és – ami a legfontosabb – lényegesen fenntarthatóbban építsenek.

A Giatec termékeinek a Heidelberg Materials saját digitális platformjával, a HConnect-el való integrálásával, valamint a Command Alkonba történő stratégiai befektetésével a vállalat célja, hogy az iparágat az egyszerűség és a fenntarthatóság felé vezesse, és kategóriájában a legjobb ügyfélélményt teremtse meg.

(fotó: DDC)