Lapszámok

2022. december XXX. évfolyam VI. szám

Ecocrete, a beton következő generációja

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) tovább bővíti termékportfólióját, amellyel újabb lépést tesz a klímacél eléréséhez! A Betonüzletág új terméke, az Ecocrete lehetővé teszi a kisebb környezeti lábnyom megteremtését.

A DDC Betonüzletága a vállalat transzportbeton-gyártó egységeként, széles termékpalettát kínálva, az elvárható legmagasabb színvonalon szolgálja ki vevőit, az ország bármely pontjáról is legyen szó.

A DDC anyavállalatához, a Heidelberg Materials-hoz hasonlóan kiemelten kezeli a klímasemlegesség kérdését. Éppen ezért a német tapasztalatok alapján kifejlesztett ökobeton továbbra is magas minőséget és tartósságot biztosít, valamint ugyanolyan szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, mint a hagyományos beton. Sőt, vastagabb szerkezetek is biztonsággal készíthetőek belőle, mindezt úgy, hogy lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését. Az Ecocrete előállítása során jelentősen, akár 60%-kal csökken a CO2-kibocsátás, köszönhetően az erre optimalizált cementeknek, valamint a környezettudatos nyersanyagbeszerzésnek és -felhasználásnak.

Az ökobeton valamennyi alkalmazási területen és különféle betonszerkezetek építéséhez használható.

  • Vízzáró betonok, vízépítési műtárgyak betonszerkezeteinek építéséhez
  • „Nagy tömegű” betonozáshoz, a nagy keresztmetszetű beton-, vasbeton szerkezetek el készítéséhez
  • Magas- és mélyépítési monolit vasbeton szerkezetekhez
  • Esztrich betonok, vakolatok, habarcsok készítéséhez
  • Látszó- (látvány) betonok, esztétikus felületek elkészítéséhez
  • Jelentősen agresszív kémiai környezetben kiválóan alkalmazható (szulfáthatásnak kitett betonok, vasbeton szerkezetek)
  • Zöld épületek létrehozásánál


Fenntarthatósági törekvések a jövőre nézve
A DDC anyavállalatával maximális összhangban határozta meg a fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb témaköreit és fő elveit. Az Ecocrete is ennek a folyamatnak a része, hiszen a cementet és a betont – építőanyagként – tekintve jelenleg nincs olyan alternatíva, amely hatékony választ adna a nagy mennyiségben felmerülő keresletre.

Éppen ezért tekinthető az Ecocrete a beton következő generációjának!

(fotó: DDC)