Lapszámok

2022. október XXX. évfolyam V. szám

Egyedülálló fejlesztések a DDC-nél!

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Betonüzletága amellett, hogy – országszerte – széles termékpalettával és kimagasló minőséggel várja a vevőit, a folyamatos fejlesztésre és a környezettudatosságra is kiemelt figyelmet fordít. Éppen ezért a piacon az elsők között, egyedi fejlesztés alapján bevezették a Digitális Szállítólevelet, amellyel teljes mértékben kiváltják a papír alapú dokumentációt, valamint megrendelőik felé „betonozó pók” szolgáltatás lehetőségével biztosítani tudják a munkafolyamatok gyorsaságát és könynyebbségét.

Újabb lépés a digitalizáció felé
A digitális szállítólevél bevezetésével nemcsak a papír alapú dokumentáció kiváltása válik elérhetővé, hanem számos egyéb hozadéka is van, amely megkönnyítheti a megrendelők folyamatait. A digitalizációnak köszönhetően a vevőik az erre lefejlesztett applikáció segítségével élőben nyomon követhetik az adott szállítást; lekérdezhetik a rendelt mennyiségből hátralévő szállításra váró tételt, valamint a „gyors gombokkal” hívást kezdeményezhetnek a megfelelő üzemmel vagy diszpécserrel. A későbbiek során az építési területen aláírással lezárt szállítólevelek azonnal elérhetővé válnak az erre megalkotott rendszerfelületen, amely megkönnyíti a vevők felé történő elszámolást, valamint a továbbiakban az automatikus számlázást is lehetővé teszi. Sőt, az alvállalkozók felé is könnyebb az elszámolás, hiszen számukra is elérhetővé válik az azonnali adatlekérés a szállításukról. A Digitális Szállítólevéllel optimalizálják a folyamataikat, emellett pedig növelni tudják a kommunikáció gyorsaságát és hatékonyságát. Nem utolsósorban pedig egy újabb lépést tettek a digitalizációs fejlesztések irányába.

Betonozó pókkal a könnyebb mozgathatóságért
A DDC – a Digitális Szállítólevél mellett – egy kevésbé ismert, ám annál hatékonyabb eszközt is kínál.

A betonozó gém, más nevén betonozó pók a transzportbeton betonszivattyúval történő továbbítására használt eszköz, amely közvetlenül a betonszivattyú gémére való csatlakozásával tudja megkönynyíteni a nagyobb felületek betonozását.

Enélkül a szakembereknek a betonszivattyú gémének a végén található, jelentős súllyal bíró gumicsövet szükséges mozgatniuk, amely komoly fizikai jelenlétet igényel, emiatt pedig időigényes.

A forgási szögének köszönhetően, amellett, hogy gyorsabb és könnyebb mozgatást biztosít, nagyobb területi lefedettséget tesz lehetővé az építkezés során.

A magyarországi piacon jelenleg kevés ilyen eszköz található; a Duna-Dráva Cement Kft. és a Danubius Dunántúl Kft. azonban 1-1 darabbal rendelkezik.

A betonozó pók használata nagyobb kivitelezőcégek számára ajánlott; azoknak, amelyek többlakásos társasházat, ipari parkokat, valamint hosszabb távon nagyobb felületet építenek be, és az ehhez köthető munkálatoknál szeretnék optimalizálni az időt és az energiát.

(fotók: DDC)