Lapszámok

2022. június XXX. évfolyam III. szám

Asztalos István: A CeMBeton szövetség idén ünnepelte 30 éves jubileumát

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) 2020-ban ünnepelte alapításának 30 éves évfordulóját, azonban ennek fizikai megünneplésére – a Covid-19 koronavírus-járvány miatt – csak idén került sor a szövetség éves rendes közgyűlése alkalmával.

A szövetség - amely 1990. február 6-án Vácott tartotta alakuló közgyűlését - történetéről – a lap 2021 áprilisi számában már beszámoltunk. Az idei rendes közgyűlést 2022. május 18-án tartottuk a szövetség székhelyén, a Cemkut Kft. előadótermében. Asztalos István, a CeMBeton elnökségi tagja, irodavezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Szarkándi János, a CeMBeton elnökségének elnöke adott tájékoztatót az építő- és építőanyag-ipar jelenlegi helyzetéről, illetve a 2022. évi kilátásokról.

Ezt követően Asztalos István beszámolt a szövetség 2021. évi tevékenységéről és ismertette a 2022. évi munkatervet. A szövetség tagjai elfogadták a CeMBeton 2021. évi vagyoni helyzetére vonatkozó elnökségi beszámolót. A könyvvizsgálói audit ismertetését követően került sor a 2021. évi mérlegbeszámoló elfogadására, valamint a Cemkut Kft. alapítói ülés határozatainak elfogadó tudomásul vételére. A 2022. évi költségvetés megállapítása és a 2022. évi tagdíj jóváhagyását követően fogadta el a közgyűlés az egyik FB-tag lemondását, és választotta meg az új felügyelőbizottsági (FB) tagot.

A közgyűlés kedves színfoltja volt dr. Kulcsár Ferenc visszaemlékezése, hiszen mint a szövetség jogtanácsosa már az alapításkor is ő látta el a jogi teendőket, és ezt a pozíciót a mai napig betölti. Személyében jelenleg ő az egyetlen, aki már az alapításkor is jelen volt és még ma is dolgozik a szövetségben, a szövetségért. A jubileumi közgyűlést is ő vezette le, biztosítva ezzel a jogszerű működés kereteit. Az ünneplésnek az is része volt, hogy a CeMBeton és a Cemkut Kft. korábbi leköszönő felügyelőbizottsági elnökét, Sövér Ferencet is most köszöntötték, mivel arra a járványhelyzet miatt eddig nem tudtak sort keríteni.

(fotók: CeMBeton)