Lapszámok

2022. április XXX. évfolyam II. szám

Sikerrel mutatkoztak be a magyar fejlesztések a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán

Jelentős érdeklődés mellett mutatkoztak be a magyarországi ingatlanfejlesztések az 1990 óta évente megrendezett kerülő MIPIM-en, az ingatlanszakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállításán Cannes-ban.

A Magyarország–Budapest stand szervezői több milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutattak be. A stand Budapest, Debrecen és Szeged beruházásainak népszerűsítése mellett a nagyközönség elé tárta a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők városarculatot alakító fejlesztéseit, amelyeket a következő években adnak át.

A nemzetközi ingatlanos seregszemlén hagyományosan nagy volt az érdeklődés a magyar stand iránt, hiszen több rangos nemzetközi díjjal elismert fejlesztés jutott a tervektől a megvalósítási szakaszba, vagy éppen el is készült. A Magyar Zene Házát például a CNN és a World Architecture Community (WAC) is 2022 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította, és a tervek alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg az amerikai Music Cities Awards-on.

A cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vett részt, idén több mint 50 város jelent meg saját standdal. A rendezvény évről évre növekvő jövőbeni befektetéseket, jelentős üzletszerzési lehetőségeket, valamint fejlődési irányokat mutat az eseményen megjelenő országok számára.

(forrás, fotó: HIPA, BFK, IFK, Liget Budapest Projekt)