Lapszámok

2022. április XXX. évfolyam II. szám

Világbajnok lett a Puskás Aréna

A Puskás Aréna rekonstrukciója díjat nyert a Mapei referenciaépületek világversenyén. A Mapei Csoport leányvállalatai között 19. alkalommal megrendezett Reference Grand Prix versenyre több száz kiemelkedő pályázat érkezett a világ minden tájáról.

A stadion rekonstrukciója az elmúlt évek egyik legnagyobb sportberuházása volt. A Mapei Kft. a szerkezetépítéstől kapcsolódott be a munkálatokba. Részt vett az épület jellegét meghatározó kard pilonok rögzítésében és lehorgonyzásában, vízszigetelési és betonjavítási munkákban, műgyanta- és látszóbeton-felületek, valamint burkolatkialakítási munkálatokban.

A magyar pályázat monumentális beruházásokkal versengett, ráadásul a szokásosnál is erősebb és szélesebb mezőnyben, mert tavaly a Covid miatt elmaradt a beruházások seregszemléje. Büszke vagyok, hogy részt vehettünk ennek a jövőbe mutató épületnek a megalkotásában" – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A beruházás a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. fővállalkozói konzorciumának kivitelezésében valósult meg Skardelli György (Közti Zrt.) tervei alapján.

(forrás, fotó: Mapei)