Lapszámok

2021. december XXIX. évfolyam VI. szám

Köszöntő

Gyermekkorom óta életem része a beton. Ez édesapámnak köszönhető, aki 2007-ben megalapította a Betonpartner Kft.-t és évtizedek óta a hazai transzportbeton szakma meghatározó, aktív szereplője.

Az 1990-es években, még gyermekszemmel, öcsémmel együtt mindig nagy örömet okozott számunkra, amikor megpillantottuk a Daunubiusbeton valamelyik narancssárga mixerét. Felnőtt szemmel is ugyanezt az örömet érzem mind a mai napig, amikor az ország bármely pontján találkozom egy piros fülkés Betonpartner mixerrel. Ez nap mint nap előfordul velem és kollégáimmal is, hiszen megszámlálhatatlan építkezéshez gyártja és pontosan szállítja ezt az egyedülálló és fantasztikus terméket a Betonpartner.

Különleges számunkra és elismerést jelent, hogy a Betonpartner az ország legmagasabb épületéhez, autópályákhoz, hidakhoz, vízi műtárgyakhoz, sportlétesítményekhez, történelmi épületekhez, ipari létesítményekhez nyerte el megrendelői bizalmát, de természetesen ugyanolyan fontos számunkra a mindennapi lakossági igények maradéktalan kiszolgálása is.

Gondolkodtam, hogy melyek a Betonpartner sikerének-fejlődésének titkai. Egyrészt jellemző ránk, hogy a fiatalos lendület/bátorság egyensúlyban van a tapasztalt kollégák higgadtságával, és így semmilyen szakmai kihívástól nem ijedünk meg, csapatként dolgozunk és segítjük egymást a feladatok teljesítésében.

Másrészt innovatívak a termékeink, mivel már alapításunk óta törekszünk a leginkább környezetkímélő alapanyagok használatára. Folyamatosan fejlesztjük gyárainkat (Made in Europe), és megbízható műszaki állapotban lévő igényes megjelenésű mixer- és pumpaflottánkat.

Harmadrészt az elmúlt években nem csak a transzportbetonszegmensben sikerült fejlődnünk, hanem a többi üzletágainkban – HDT és kötőanyag üzletág, bányászat üzletág – is komoly előrelépést tettünk.

Fontos számunkra, hogy a vevői, beruházói, végfelhasználói igényeken felül megfeleljünk a környezetvédelmi, társadalmi és saját magunk elvárásainak is. Célunk, hogy a betongyártás, a kötőanyag- és adalékanyag-üzletágunkban mérsékeljük a karbonlábnyomunkat, ezzel is hozzájárulva a CO2-csökkentéshez. Barnamezős beruházásként a Zádor utcai központi telephelyünkön építjük a „Betonpartner tudásközpontot”, ahol egy korszerű betonlabor installálásával, betontechnológusok, labortechnikusok és szakembereink segítségével fejlesztjük termékeinket és segítjük megrendelőinket az álmaik megvalósításában.

Rengeteg ötletünk van, a napi munka mellett mindig szakítunk időt ezek megvalósítására.

Végső célkitűzésünk minél inkább megközelíteni a 0 kg/beton m³ CO2 -kibocsájtást!

Felelőséggel tartozunk ezzel a következő generációnak! Ne csak mi vehessünk részt napi munkánkkal Magyarország fejlődésében, hanem nekik is adjuk meg ezt a lehetőséget.

Ebből az alkalomból szeretném megköszönni minden egyes kollégámnak kitartó munkáját, megrendelőink bizalmát és beszállítóink korrekt együttműködését.

Az év végéhez közeledve mindenkinek békés, boldog ünnepeket, jó egészséget kívánok és sikereket az új esztendőben.

Scholz Péter, ügyvezető
Betonpartner Magyarország Kft.