Lapszámok

2021. augusztus XXIX. évfolyam IV. szám

Urbán Ferenc: Megújult a Beton online világa

A beton.hu munkacsoportja (amelyet a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség [CeMBeton], valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség [MABESZ] hozott létre) 2021-ben a betonnépszerűsítés teljes online platformjának megújítását határozta el.

Abeton.hu munkacsoport célja, hogy megismertesse a szakmával, a jövő szakembereivel, a döntéshozókkal és a közvéleménnyel a betonban rejlő lehetőségeket, valamint kiadványokkal, szakmai anyagokkal támogassa a jelen és a jövő szakembereit. Ennek keretében évente új témában jelentetünk meg döntéshozói kiadványt, óvodáknak eljuttatjuk Cembi és Mixi kalandjait a beton világában (mesekönyv és színező), támogatjuk a BETON szakmai lapot. Beton fesztivált szervezünk a szakma és a kreativitás világáról, valamint kiírjuk Beton pályázatunkat tervezőknek és egyetemi hallgatóknak. Működtetjük és tartalommal töltjük fel beton.hu honlapunkat és a kapcsolódó socialmedia-felületekeinket (Facebook, Instagram, YouTube).

A megújulás nem csak az egységes online arculati megjelenésben valósult meg, hanem a platformjaink összekapcsolásával, átjárhatóságával, új tartalmakkal segíti a szakembereket és laikusokat eligazodni a beton világában.

A munkacsoport célul tűzte ki, hogy a több éve végzett betonnépszerűsítő tevékenységet tovább erősítsük a szakembereknek szánt információkkal, anyagokkal, és a széttagoltságot megszüntetve szervezzük újjá. Ennek keretében egyszerűsítettük, átláthatóbbá tettük a menüstruktúrát, kiegészítettük olyan tartalmakkal, melyek a gyakorló szakemberek számára is hasznosak a mindennapi munkavégzés során.

A beton.hu oldal felépítése:

  • A Magunkról menüpontban küldetésünk mellett általános információkat adunk a cementről, a betonról és a betonelemgyártásról, továbbá megfogalmaztuk azokat a főbb szempontokat, amelyek következtében a beton az építőipar legnagyobb tömegben használt építőanyagává vált.
  • A Rendezvények menüpontba került a Beton pályázat és Beton fesztivál, ahol az elmúlt évek eseményeinek beszámolói tekinthetők meg, illetve az aktuális fesztiválinformációk, az új pályázat kiírása. Itt kapott helyet a „Hazai események”, melyben a szakmát érintő aktuális kiállítások, konferenciák, képzések mellett a szakmai kamarák (MÉK, MMK) és a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) képzési felületei is elérhetők. A „külföldi események” menüpont a szakmát érintő aktuális külföldi kiállítások, konferenciák gyűjtőhelye.
  • A Tudásbázisban gyűjtöttük össze a szabadon letölthető szakmai kiadványainkat, valamint a YouTube-csatornánkon található szakmai videóinkat. A „Szabványok” a szakmát érintő, több évre visszatekintő szabványváltozásokról ad információt (megjelenések, visszavonások), valamint közvetlen linkkel elérhetők az MSZT szakterületünkhöz tartozó műszaki bizottságai. A „Szakcikkek”-be a BETON újság azon szakmai cikkeit gyűjtöttük össze, amelyek saját eredményeken, kutatásokon alapulnak, de közvetlen linkkel átléphetünk a BETON újság honlapjának szerző és tárgy szerinti keresőfelületére is. Itt lehetőségünk van a lap indulásától, 1992-től az összes megjelent lapszámban keresni (2015-től cikkenként, előtte lapszámonként).
  • Az Inspiráció menüpontban a beton szerelmesei 4 témakörbe csoportosítva (Építészet, Design, Művészet, Hálózatépítés) tájékozódhatnak a legújabb, legérdekesebb és leginnovatívabb beton megoldásokról.

A honlap megjelenésében is megújult, interaktív lett, a címoldalon élő csempék növelik a böngészési élményt. A jobb sávon kapcsolatot alakítottunk ki Facebook- és Instagram-profilunkkal, valamint YouTube-csatornánkkal.

A honlaphoz kapcsolódva megújultak Facebook-, Instagram-fiókjaink és YouTube-csatornánk is, amelyre 14 szakmai videóanyagot készítettünk és töltöttünk fel. Bízunk benne, hogy a megújult honlap és a socialmedia-elemek összekapcsolásával könnyen eligazodnak a tartalmakban a beton világa iránt érdeklődők, jöjjenek laikusként vagy szakemberként.

Informálódjon, kövessen minket megújult onlinemédia-felületeinken!