Lapszámok

2021. június XXIX. évfolyam III. szám

Hogyan készül a beton?

A víz után a második leggyakrabban használt anyag a beton. A víz az élethez, a beton a fejlődéshez, az építkezéshez elengedhetetlen. Hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft. kiemelt célja, hogy bemutassa a betonban rejlő sokszínűséget, alkalmazhatóságát, formálhatóságát, de azt a stabilitást is, amelyet nyújtani tud.

A DDC közreműködésével most a Discovery Channel hazai gyártású ismeretterjesztő műsora, a „Made in Gyetván Csabával” mutatja be, hogyan készülnek azok a termékek, tárgyak, épületek, amelyek hétköznapi életünk során körülvesznek minket.

A 2021 tavaszán elkészült kisfilmből az érdeklődök megismerhetik, hogyan készül a beton egy mobil betonüzemben, és betekinthetnek a Beton Technológiai Centrum (BTC) különleges és speciális betontechnológiákat alkalmazó laborjába is.

Az idei kisfilmet 2020-ban a cementgyártás folyamatairól szóló látványos dokumentumfilm előzte meg, amely laikusokat és szakmabelieket egyaránt magával ragad. A kisfilm szintén megtekinthető Gyetván Csaba YouTube-csatornáján.

(fotó: Forgatás az áprilisi télben [2021] Duna-Dráva Cement Kft.)