Lapszámok

2021. június XXIX. évfolyam III. szám

Köszöntő

Pályafutásom a beton szakmában Tatabányáról indult nem kevesebb mint 34 éve. Kezdetben labortechnikusként, üzemvezetőként, területi vezetőként és később üzletágvezetőként, majd ügyvezetőként végiglépkedtem a szakmai ranglétra minden egyes lépcsőfokát. Utazásom során nemcsak a betonhoz mint minden építés alapjához kerültem közel, hanem nagyon sok értékes embert is megismertem, akikkel együtt számos sikeres csapatot, szervezetet építettünk fel.

Jelenleg a betonüzletág vezetőjeként a beton termelésének és értékesítésének az irányítása és felügyelete a feladatom, valamint a vállalat társügyvezetőjeként a cég képviseletének ellátása. Munkám során napi szinten kihívást jelent a betontermelés, biztosítani kell a megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyagot, a jól képzett, motivált és egészséges emberi erőforrást és a kívánatos műszaki állapotú termelő- és szállítóeszközöket. Az értékesítési csapattal közösen a folyamatos és egyenletes megrendelésállományt is meg kell teremteni.

A napi kihívásokat színesíti a gyártóként és szállítóként való részvétel olyan nagy léptékű projektekben, mint például az M8- as autóút hídjai és beton műtárgyai. Itt 32 híd építéséhez szükséges nagyszilárdságú beton műtárgy gyártásában és szállításában vettünk részt. Izgalmas ott lenni olyan beruházásoknál, mint a komáromi vagy a gödi akkumulátorgyárak építése. Egyre élénkülnek itthon a mezőgazdasági beruházások is, melyekhez különösen nagy ellenállóképességű XA5 és XA6 korrózióálló betonokat igényelnek a beruházók. Cégünk élen jár ezen különleges betonok gyártásában, ma már napi rutinfeladatnak számít az ilyen speciális betonok előállítása.

Az elmúlt évben nagy változáson esett át betontechnológiai részlegünk. Több tapasztalt kolléga gondolta úgy, hogy a vállalaton kívül folytatják karrierjüket. Rendkívül nehéz időszakot éltünk át, de nem estünk pánikba. Lehetőséget biztosítottunk fiatal kollégáknak, akik már hosszú évek óta gyűjtögették a szakmai tapasztalatukat és elég motiváltak voltak ahhoz, hogy bátran elvállalják a szakmai irányító szerepet a megújuló Betontechnológiai és Szolgáltató Központban. Az itt dolgozó munkatársak nagyon rövid idő alatt kivívták a külső ügyfelek megbecsülését és mára már elismert szakemberként képviselik a vállalatot. Akkreditált betontechnológiai laboratóriumunk az összes laboratóriumi szolgáltatással partnereink rendelkezésére áll, legyen az laborvizsgálat, mintavétel vagy termékfejlesztés.

Életem során már rengetegszer keresztülmentem változásokon. A márkaváltás sem új az életemben, mindig kihívást jelent egy új márkanév bevezetése, de ha az embereket, akiket a márkanévvel azonosítanak, elfogadják és hitelesnek tekintik, akkor nem okoz problémát a váltás. A CRH felépítette a DANUCEM márkát itt az Észak Duna Régióban azzal a céllal, hogy az egy erős, ismert és elismert márkává váljon, mely az általunk képviselt értékeket közvetíti. Ezek az értékek a biztonság, az emberi érték, a hitelesség, az innováció és a környezettudatosság. A feladat persze korántsem egyszerű, de hiszem, hogy az új márka egyben új lehetőséget is teremt számunkra egy új vállalati kultúra megszilárdulására.

Ami jó volt és érték a múltban, azt meg kell tartani, ami elhagyható, azt hagyjuk magunk mögött, és építsünk be a kultúránkba új és szerethető dolgokat. Fontos, hogy hogyan, miként végezzük a dolgunkat, hiszen munkánkkal örökséget építünk a következő generációk számára.

Soós Sándor
CRH Magyarország
ügyvezető igazgató