Lapszámok

2020. augusztus XXVIII. évfolyam IV. szám

Pontos értékekre építenek! 20 éves a Beton Technológia Centrum Kft.

ABeton Technológia Centrum Kft. (BTC) rendszeres mintavételekkel gondoskodik a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) adalékanyagés transzportbetontermékeinek állandó minőségéről. Alapításának 20 éves évfordulója alkalmából a cég ügyvezetője, Csókás Elek mesél az elmúlt két évtized sikereiről.

A vállalat akkreditált betonlaboratóriumaiban – amelyek Budapesten, Győrben, Debrecenben és Dunaújvárosban találhatók – dolgozó szakemberei, a DDC-vel együttműködve, a cementek tulajdonságait közvetlenül a betonban vizsgálják, és képesek adott felhasználási területre optimális betonreceptúrák kifejlesztésére is.

Milyen tartópilléreken nyugszik a vállalat sikere?
A vállalat erőssége a kiemelkedő laborháttéren kívül a szakemberek tudásában és szakmai központosságában rejlik. Szakembereink nagy tapasztalattal és kompetenciával rendelkeznek.

Az elmúlt 20 év során melyek voltak a legkiemelkedőbb referenciamunkáik?
Büszkeséggel tölt el, hogy olyan projektekhez járulhattunk hozzá, mint a Kőröshegyi völgyhíd-építés laborhátterének biztosítása vagy a Bátaapáti radioaktív veszélyeshulladék-tározójának és a paksi Kiégett Kazetták Átmeneti Tározójának építési ellenőrzése.

A két évtizedes fennállás során milyen szakmai fordulatok történtek a BTC életében?
Visszatekintve az elmúlt 20 évre, úgy látom, hogy szakmailag alapvetően nem történtek változások, hiszen a BTC megalapításakor is a mérésalapú laborvizsgálat és a magas színvonalú szakmaiság volt az alapítók elvárása, és ez az elvárás, valamint az értékrend azóta sem változott. Nem véletlen a szlogenválasztásunk sem: „Pontos értékekre építünk”.

Milyennek látja a cég jövőjét?
Nagyon pozitívnak látom, hiszen az alapítók bizalma töretlen a cég iránt, és a szakmai hátteret a jelenlegi szakemberek magas színvonalú felkészültsége biztosítja.

2016-ban csatlakozott ügyvezetőként a céghez. Mit tapasztalt az elmúlt négy év során?
Az elmúlt 4 év volt talán a BTC legmozgalmasabb, legizgalmasabb időszaka. A csatlakozásom után nem sokkal történt meg a DDC-Cemex akvizíció, amely minket is kihívások elé állított. Az akvizícióval a DDC betonüzletágában működő betonüzemeinek száma közel a duplájára nőtt, így a BTC munkája is megkétszereződött. Jelentős eszköz- és létszámfejlesztést kellett végrehajtani a feladatok sikeres elvégzése érdekében. Sikerült olyan szakembereket a csapatba integrálni, akik meghatározó szerepet játszanak abban, hogy a magas minőségben végzett munkánkat tágabb környezetünk is megismerheti. (Az interjú 2020 júliusában készült.) (fotó: BTC)