Lapszámok

2020. április XXVIII. évfolyam II. szám

Dr. Dominik von Achten lett a HeidelbergCement új vezérigazgatója

2020. február elsejétől dr. Dominik von Achten (54) vezeti a HeidelbergCement igazgatótanácsát.

A szakember 2015 óta töltötte be az igazgatóság elnökhelyettesi pozícióját, és dr. Bernd Scheifelét (61) követi, aki 2020. január 31-ével, harmadik hivatali idejének lejárta után nyugdíjba vonult.

„Dr. Dominik von Achten személyében saját körünkből került egy kompetens, elismert, és nemzetközi tapasztalattal rendelkező igazgató a HeidelbergCement élére” – hangsúlyozta Fritz-Jürgen Heckmann, a HeidelbergCement AG felügyelőbizottságának elnöke. „Az elmúlt 13 év során dr. von Achten számos, a vállalatnál betöltött feladatkörben bizonyított már. Biztosak vagyunk abban, hogy egy sikeres és fenntartható jövő felé fogja vezetni a vállalatot.”

Dr. Dominik von Achten 2007 óta tagja a HeidelbergCement igazgatóságának és 2015 óta töltötte be az igazgatótanács elnökhelyettesi pozícióját. Felelősségkörébe tartoztak a vállalat észak-amerikai, nyugatés dél-európai érdekeltségei, valamint a Kompetencia Központhoz tartozó anyagok is.

„Szeretnénk köszönetet mondani dr. Scheifelének a sok éves kiváló munkájáért és elkötelezettségéért” – mondta Fritz-Jürgen Heckmann. „Az igazgatótanács elnökeként kulcsszerepet játszott a HeidelbergCement elmúlt 15 évének alakulásában. Sikeresen növelte a vállalat versenyképességét hatékony igazgatási folyamatok és lean adminisztráció bevezetésével, kiterjesztette földrajzi pozícióját és üzleti tevékenységeit, valamint egy vertikálisan integrált globális vezető építőanyagipari vállalattá fejlesztette a HeidelbergCement-et. Vezetése alatt a vállalat árbevétele több mint a duplájára, közel 18 milliárd euróra nőtt, a jelenlegi tevékenységekből érkező eredmény csaknem megtriplázódott, az alkalmazottak száma pedig körülbelül 40%-kal, közel 57.000 főre emelkedett.”

A HeidelbergCement Group a világ egyik meghatározó építőanyag-előállító cége. A társaság magyarországi leányvállalata a Duna-Dráva Cement Kft., amely a SCHWENK Zement KG-val közös, 50-50 százalékos tulajdonában van.