Lapszámok

2020. április XXVIII. évfolyam II. szám

Mindenki ott volt a 14. Pollack Expon, aki a műszaki területen számított

Az ország több mint 130 ipari és szolgáltató cége találkozott több ezer műszaki újdonságra kíváncsi látogatóval a Pollack Expo szakkiállítás és konferencián február 27-28-án Pécsett.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar által szervezett, a Dél-Dunántúl legnagyobb szakkiállításának gerincét az informatikában, építőiparban, gépiparban és villamosiparban megjelenő csúcstechnikák bemutatása, a környezetvédelem szempontjából fontos alternatív energiaforrások megismerése és az informatika minden területen megmutatkozó fejlesztései adták. Az idei Pollack Expon először jelentek meg labortechnikai kiállítók.

A plenáris előadásokon közérdekű témákra és nagy volumenű beruházásokra kívánták felhívni a nagyközönség figyelmét a szervezők: miként adhat választ az energiahatékony–fenntartható–regeneratív építészet a klímavészhelyzet kérdéseire – ezt például dr. Reith András okleveles építészmérnök előadásából lehetett megtudni. „Membránszerkezetek Magyarországon” címmel szervezte a Műszaki és Informatikai Kar Építész Szakmai Intézete azt a nemzetközi konferenciát a Pollack Expo kísérőrendezvényeként, amellyel Majoros Gábor építész kollégájuknak, a hazai sátorépítészet kiemelkedő alakjának kívántak emléket állítani. (forrás: PTE)

Fotók: Csortos Szabolcs