Lapszámok

2020. február XXVIII. évfolyam I. szám

Konferencia, ahol mindenki a padlót nézte

A technikai megoldások és a dizájn területéről számos olyan technológiát ismerhettek meg az érdeklődők a dekor- és az ipari padlóburkolatok újdonságait bemutató konferencián és kiállításon, a Floor Expon, amelyek külföldön széles körben elterjedtek, de itthon még alig ismertek.

 

A mintegy kétszáz tervező és kivitelező szakember részvételével zajló decemberi budapesti szakmai fórumon a fugamentes ipari padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról, a dizájnpadlókról, valamint a sport- és köztéri burkolatokról is tartottak előadást. Bemutatták azokat az esztétikus megjelenésű, kis karbantartási igényű „fugamentes" iparipadló-megoldásokat, amelyek révén akár 1000 négyzetméter egybefüggő nagytáblás betonfelületek készülhetnek. A fugamentes felületet kialakítását az innovatív zsugorodáskompenzáló betonadalékszerek alkalmazása teszi lehetővé, ez azonban még nem terjedt el széles körben hazánkban.

A rendezvényt kiállítás kísérte, ahol a látogatók megismerhették a bemutatott megoldásokat, valamint válaszokat kaphattak a legújabb ipari padlótrendek kivitelezésének kritikus kérdéseire.

(forrás és fotó: Mapei Kft.)