Lapszámok

2019. október XXVII. évfolyam V. szám

Hordható beton

Elkészült a világ első betonból készült ruha- és kiegészítő-kollekciója, amelynek megszületését kétéves fejlesztés előzte meg. Az Ivánka Katalin és Ivánka András által tervezett formabontó, progresszív dizájnvonalat képviselő ruházati cikkek, táskák és ékszerek tökéletesen alkalmasak a mindennapi használatra.

A beton esztétikai kvalitásait kihasználva a tervezők forradalmi újítással jelentek meg a textiliparban: a 3D nyomtatás és cementből készült elemek felhasználásával olyan ruhakollekciót alkottak, amely a nyers férfias megjelenéstől a klasszikus nőiességig terjedően lefedi az árnyalatokat. Napjaink modern, nagyvárosi nőjének megjelenítésével, valamint a törékenység és az erő minden nőben jelen lévő kettősségének megformálásával a kollekció célja az, hogy a különböző formák és anyagok – például a kemény beton és a lágy textíliák – kombinálásán vagy a klasszikus elemek modern kontextusban történő alkalmazásán keresztül illusztrálja a finom árnyalatokat, és a nemek között olykor elmosódó határvonalat.

A ruhákhoz kézi táskák is választhatók, amelyek betonból és bőrből készülnek. A táskakollekció darabjai a szinte kizárólag monolit betonból készülő, téglalap alakú – és ezáltal egy klasszikus betontömböt idéző – táskától az összetettebb formákig kísérleteznek a beton és a bőr különböző arányainak alkalmazásával.

(forrás: ivankaconcrete.com)