Lapszámok

2018. október XXVI. évfolyam V. szám

Építőmérnök 200 szakmai konferencia és plakátkiállítás

Egy nagyszabású nemzetközi rendezvénysorozat egyik állomásaként 2018. szeptember 10-11-én Budapesten rendezte meg az Építőmérnök 200 szakmai konferenciát és plakátkiállítást a Magyar Mérnöki Kamara és az angol Építőmérnökök Szövetsége (ICE).

A 2018-as évet az Építőmérnökök Európai Tanácsa (ECCE) abból az apropóból nyilvánította az építőmérnökök évének, hogy épp 200 évvel ezelőtt alakult meg az angol Építőmérnökök Szövetsége, az ICE. Ezért lett ez az esemény elnevezése is.

A rendezvénysorozat legfőbb célkitűzése az építőmérnöki tevékenység értékeinek és eredményeinek bemutatása, a szakma és egyben az építőmérnöki tevékenység, valamint életpálya vonzóbbá tétele a társadalom, kiváltképp a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ezt volt hivatott megerősíteni a konferenciát kísérő plakátkiállítás is, amely a Szent István téri megnyitót követően a közeli Szabadság térre költözött, ahol egészen a hónap végéig meg lehetett tekinteni.

Az ünnepélyes megnyitó programjaként nyújtották át az idei évi Tierney Clark díjat is. Az elismerést dr. Áder János köztársasági elnök és András yorki herceg közösen adta át Mátyássy László okleveles építőmérnöknek, aki a Klatsmányi Tibor híd tervezésében és kivitelezésében résztvevő szakembereket képviselte. A zsűri különdíjban részesítette a Haladás Sportkomplexum tervezését és kivitelezését végző szakembereket is, az erről szóló oklevelet Dezső Zsigmond vette át.

Az ezt követő konferencia plenáris ülésén számos ismert és méltán elismert hazai, illetve nemzetközi előadó osztotta meg tudását és tapasztalatát a konferencián résztvevő szakemberekkel.