Lapszámok

2018. október XXVI. évfolyam V. szám

Beton burkolatot kap az MO-s autóút déli szektora

Az M0-s autóút déli szektorát, az 51- es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán az M1-es autópálya felé vezető oldalt is beton burkolatúra építik át a szakemberek, illetve az érintett szakaszon található hidakat is felújítják. A NIF Zrt. beruházásában zajló munkálatok várhatóan 2020 tavaszáig tartanak és jelentős forgalomkorlátozásokkal járhatnak.

A fejlesztés célja, hogy egységes szolgáltatási és forgalombiztonsági színvonalat nyújtó, 2x3 sávos, osztott pályás, homogén műszaki megjelenésű, végleges, teljes értékű úthálózati elem jöjjön létre. A beton burkolatnak köszönhetően végleg megszűnnek a forgalmat jelentős mértékben zavaró úthibák, csökkentve ezzel az út fenntartási költségét – tájékoztatta lapunkat Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője. – A munkálatoknál 5 cm - CP4,5 jelű betonkeverékből készített, mosott felületképzésű betonburkolatot használunk a 26 cm összvastagságú, hézagaibanvasalt betonburkolat felső rétegeként, illetve 21 cm - CP4 jelű betonkeverékből készített betonburkolatot a 26 cm összvastagságú, hézagaiban vasalt betonburkolat alsó rétegeként. A munkaterület súlypontjában betonkeverő telep létesül, ezzel biztosítani tudjuk a beton időben történő beépítését.

A beruházás 11 db hidat, illetve aluljárót érint, melyeket aszfaltburkolattal látunk el. Hogy később is ekkora szerepet játszik-e a beton az útépítéseknél, a további felhasználási lehetőségekről a jelenlegi beruházás tapasztalatainak birtokában döntünk.