Lapszámok

2017. június XXV. évfolyam III. szám

Lányi György, Novics Péter: Időtálló beton – jó gyakorlatok

Képzeljük el a jelent, de BETON nélkül! Vajon miből valósítottuk volna meg azokat az építményeket, műtárgyakat, melyek a ma emberének helyet, teret és hátteret biztosí- tanak az élet minden napján? A LAFARGE Királyegyházi Cementgyára – bár fiatal cementüzem – partnereivel együttműködve számos kiváló példát sorakoztathat fel, melyek a beton előnyös tulajdonságairól tanúskodnak. Legyen szó akár lakóépületekről (pl. Levendula lakópark, Budapest), akár a közösségi terek biztosítására megvalósított szolgáltató létesítményekről, (pl. Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, Veszprém), a környezetünk megóvása érdekében épített közműlétesítményekről (pl. szennyvíztelepek Orosházán, Székkutason), vagy akár a tudományt szolgáló komplexumok szerkezeteiről (ELI Lézeres Kutató Központ, Szeged) – a beton adta lehetőségeket más anyagok használatával igen nehéz lenne elérni.

Saját, GPS-szel felszerelt gépjárműpark biztosítja a nyomon követhetőséget és szolgáltatás magas színvonalát.

Miközben betonszerkezeteinket egyre változatosabb formavilággal építjük, gondolnunk kell arra is, hogy azok mind szerkezetüket, mind megjelenésüket tekintve időtállóak legyenek. A kiváló minőségű cement alapanyag biztosítása mellett sarkalatos pont a testre (projektre) szabott betonreceptúra megalkotása és szakszerű kivitelezése. A megfelelő tervezési folyamatra épülő szakértő megvalósítás jó gyakorlataira érdemes figyelmet irányítanunk. Egy új, modern betonüzem létrehozása, amely az adott térséget magas szintű szaktudással és a szabványoknak megfelelve szolgálja ki, ilyen követendő példa, mely az egyéni és nemzetgazdasági érdeken túl az élhetőbb világunk megteremtését is biztosítja.

A Novics Kft. 2017-ben átadott EMC 55 típusú betonkeverő gyárral

A több mint három évtizede működő Novics és Társa Közműépítő Kft. az évek során szerzett szakmai tapasztalataira alapozva és a jövőbe tekintve hajtotta végre az idei évben a betongyártó-kapacitást fejlesztő beruházását. Az üzem az új EMC 55 típusú betongyárral, valamint az IP 4 Betonmenedzser elektronikus folyamatirányítási rendszerének vezérlésével akár 50-60 m3 /órás betonkiadásra képes. Folyamatos innováció, kiváló szakemberek és magas színvonalú laboratóriumi együttműködés biztosítja, hogy több mint 80 féle betonkeverékkel álljanak mind az ipari, mind a lakossági felhasználók rendelkezésére. A Novics Kft. cikkünkben bemutatott referenciamunkái kiváló példák arra, hogy megfelelő alapanyagokkal, jól karbantartott vagy korszerű, új berendezésekkel, és az ágazatra vonatkozó előírások, szabványok betartásával a megrendelők megelégedésére lehet megvalósítani, kivitelezni szerkezeteket, műtárgyakat. Talán nem véletlen, hogy a vállalkozás a tulajdonosok nevét viseli, azaz a nevüket adják a munkájukhoz.

2013 LAGERPACK KFT. 1250 M2 -ES CSARNOK ÉPÍTÉSE 7562 SEGESD, 0119 HRSZ.

Generálkivitelező: betonozási munkák saját csapattal

Beton:
• szögtámfal beton C25/30
• ipari padló C25/30

Szögtámfalon nyugvó önhordó felépítmény. Külön alépítmény nélküli szerkezet. Acélszál erősítésű és felületi kéregerősítővel simított padló.

2014 SZABADICS KÖZMŰ ÉS MÉLYÉPÍTŐ ZRT.

8749 ZALAKAROS, JEGENYE SOR 3.

Alvállalkozó: beton gyártása, szállítása és bedolgozása

Szennyvíziszap-kezelő telep komplett kivitelezése:
• Fedett keverőtér
• Bálatároló tér
• Komposztérlelő tér
• Komposzttároló
• Útépítés
• Csurgalékvíz-elosztó hálózat medencével
• Csapadékelosztó hálózat
 
2016 LAGROLAND KFT.
 
7562 SEGESD, ADY E. U. 0119 HRSZ.
SZÁRÍTÓ ÜZEM ALAPOZÁSI MUNKÁI
Generálkivitelező: Beton gyártása, szállítása és bedolgozása