Lapszámok

2017. április XXV. évfolyam II. szám

Sikeres bemutatkozás és megállapodás az Ybl szakmai napon

Szövetségeink is bemutatkoztak a jövő szakembereinek a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán rendezett Ybl szakmai napon, március 21-én, amikor sor került a kar és a CeMBeton közötti együttműködési megállapodás aláírására is.

Hazai ismert és elismert cégek előadásait hallgathatták meg az érdeklődők, emellett betekinthettek a különböző építőipari vállalatok tevékenységébe, és megismerkedhettek az általuk kínált karrierlehetőségekkel, szakmai gyakorlati programokkal. Számos, gyakorlati ismereteket adó workshop szólt az építőipar szinte minden területéről, az előadásokon pedig különböző projektekről, innovatív építőipari termékek alkalmazási lehetőségeiről hallhattak a résztvevők. A sok látogatót vonzó szakmai napon a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség és a Magyar Betonelemgyártó Szövetség is részt vett, együtt képviselve az iparágat. Számos fiatal tájékozódott betonnépszerűsítő és oktatási tevékenységeink részleteiről, pályázatainkról, ezeket önálló előadáson is bemutattuk. A vendégek mindezeken felül megismerkedhettek a két szövetség egyéb tevékenységeivel is.

A szakmai nappal egy időben került sor az Ybl Miklós Építéstudományi Kar és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség közötti együttműködés első lépéseként a megállapodás ünnepélyes aláírására. A Szövetség stratégiájában előtérbe helyezi a felsőfokú szakemberképzés támogatását, így a megállapodás elsősorban a felsőfokú szakmérnökképzés és a kutatás-fejlesztés támogatására jött létre.