Lapszámok

2017. február XXV. évfolyam I. szám

A vasbeton építés közép-európai kongresszusa - CCC2017 Tokaj, 2017. aug. 31. - szept. 1.

Az alapító országok – Ausztria, Csehország, Horvátország és Magyarország – azzal a céllal hozták létre a Vasbeton építés közép-európai kongresszusát (angolul: Central European Congress on Conrete Engineering, rövidítve CCC2017), hogy lehetőséget biztosítsanak a környező országok mérnökeinek a rendszeres találkozásra és a rendszeres eszmecserére. Kiemelkedően aktív részvétele miatt az alapító országok köre kibővült Lengyelországgal.

Erre a rendezvénysorozatra egyaránt várjuk a tervezésben, a kivitelezéseben, az anyaggyártásban, az előregyártásban, a minőségbiztosításban és a kutatásban dolgozó mérnökeinket.

A rendezvénysorozat korábbi állomásai voltak: 2005 Graz (Ausztria) „Fibre Reinforced Concrete in Practice”; 2006 Hradec Králové (Csehország) „Concrete Structures for Traffic Network”; 2007 Visegrád (Magyarország) „Innovative Materials and Technologies for Concrete Structures”; 2008 Opatija (Horvátország) „Concrete Engineering in Urban Development”; 2009 Baden (Ausztria) „Innovative Concrete Technology in Practice”; 2009 Mariánské Lázně (Csehország) „Concrete Structures for Challenging Time”; 2011 Balatonfüred (Magyarország) „Innovative Materials and Technologies for Concrete Structures”; 2012 Plitvicei-tavak (Horvátország) „Durability of Concrete Structures”; 2013 Wrocław (Lengyelország) „Concrete Structures in Urban Areas”; 2014 Liberec (Csehország); 2015 Hainburg (Ausztria) „Innovative Concrete Technology in Practice.

A 2017. évi kongresszus szervezési jogát 2007 (Visegrád) és 2011 (Balatonfüred) után, örömteli módon, ismét mi kaptuk meg. Helyszínéül Tokaj városát választottuk. A hagyományhoz tartozik és kimondott hangsúlyt helyezünk arra, hogy a rendezvénysorozat keretein belül a résztvevők a fővárosokon túlmenően megismerjék a szervező országok érdekességeit és szépségeit is. Így esett idén Tokajra a választásunk.

A CCC2017 Tokaj témakörei lesznek, amelyhez elsődlegesen, de nem kizárólagosan várjuk a cikkeket és az érdeklődőket:

1. TÉMAKÖR: MEGADOTT TULAJDONSÁG ELÉRÉSÉRE KÉSZÜLŐ BETONOK
Korszerű cementek. Új típusú adalékanyagok. Nagy teljesítőképességű adalékszerek. Nagy szilárdságú betonok. Nagy teljesítőképességű betonok. Szálerősítésű betonok. Könnyűbeton. A környezetvédelem elvárásait teljesítő betonok. Alkalmazások.
 
2. TÉMAKÖR: ÚJ TÍPUSÚ BETÉTEK FESZÍTETT, ILL. NEM FESZÍTETT BETONSZERKEZETEKHEZ
Acél anyagú és nem acél anyagú betétek. Belső vezetésű és külsőleg alkalmazott betétek. Alkalmazások.
 
3. TÉMAKÖR: KORSZERŰ GYÁRTÁSI ÉS KIVITELEZÉS MÓDOK
Magas szintű követelményeket teljesítő betonszerkezetek. Előregyártott vasbeton szerkezetek. Tervezési vonatkozások. Alkalmazások.
 
4. TÉMAKÖR: KORSZERŰ VASBETON SZERKEZETEK
Napjaink sikeresen megvalósult vasbeton szerkezetei: épületek, hidak és egyéb műtárgyak.
 
5. TÉMAKÖR: MODELLEZÉS, TERVEZÉS ÉS SZABVÁNYOSÍTÁS.
Tisztelettel várjuk az Abstraktokat 2017. március 15-ig a ccc2017@epito.bme.hu e-mail címen. Az Abstraktnak tartalmaznia kell a címen és a szerzőkön kívül az elvégzett feladat rövid ismertetését, és a feladat kapcsán elért eredményeket 1 oldal terjedelemben. Szemléltetésként jellegzetes ábrák, ill. diagramok is elhelyezhetők az Abstraktban.
 

A CCC2017 Kongresszus honlapja, ahol további információk találhatók: www.fib.bme.hu/ccc2017.html

A CCC2017 Kongresszus főszervezője a fib (Nemzetközi Betonszövetség) Magyar Tagozata Társszervezői: CeMBeton, MABESZ és BME Építőmérnöki Kar

Tisztelettel várjuk a Kedves Kollégák szíves Abstraktjait és részvételét a CCC2017 Kongresszuson.

Dr. Balázs L. György
a szervezőbizottság elnöke