Lapszámok

2016. október XXIV. évfolyam VII. szám

BAU 2017, januárban, Münchenben

Az új építésű és használt létesítményekben alkalmazott gazdasági, lakáscélú és belsőépítészeti megoldásokkal, anyagokkal és rendszerekkel várja látogatóit 2017. január 16-21. között a BAU nemzetközi szakkiállítás Münchenben – erről tartottak sajtótájékoztatót Budapesten. A Messe München teljes területén, 185.000 m²-en felépített, negyedmillió látogatót vonzó vásárvárosban mintegy 40 ország több mint 2000 kiállítója mutatkozik be, a külföldi kiállítók aránya várhatóan 30 százalék körül lesz. A 2017. évi BAU-ra négy vezető témát határoztak meg a szervezők: intelligens homlokzat, digitális tervezés, építés és üzemeltetés, összekapcsolt épületek, építés és lakás 2020-ban. „Az építészet jövője“ nevet viselő fórumon ismét prominens tervezők, építészek és építőmérnökök magyarázzák majd el projektpéldák segítségével, hogyan néz ki a jövő építészete. 2017-ben is folytatják „Az építész és az ipar párbeszéde” címet viselő, jól bevált előadássorozatot, ahol izgalmas tapasztalatcsere várható az aktuális témákkal kapcsolatosan az építőiparból érkező építészek és gyártók között.

Délutánonként az építészeti kutatás néhány fókusztémáját mutatják be az építészek, a kutatók és az iparág képviselői. A fórum témái többek között az intelligens épületek, homlokzatrendszer, készletforrások lesznek. A különbemutatókat az Építészet 2020: az energiahatékonyságtól a termékhatékonyságig, a Fraunhofer StadtLabor: városaink jövője, valamint a Változó lakásgazdálkodás – Generációknak megfelelő építészet 4.0 témakörökben tartják. Az „Építészet hosszú éjszakáján” a kiállítás látogatói megtekinthetik a város legszebb és legjelentősebb építményeit, amelyeknek az éjszakai város hangulatában különleges varázsuk van.

Egyre élénkebb az érdeklődés az Európán kívüli országok részéről, 2015-ben Kínából érkezett a legtöbb szaklátogató a rendezvényre. A kiállítás szervezői mobiltelefonos applikációval, a közösségi média használatával és számos egyéb lehetőséggel könnyítik meg az információáramlást, a regisztrációt, a tájékoztatást.

Részletek a www.bau-muenchen.com weboldalon.