Lapszámok

2016. augusztus XXIV. évfolyam VI. szám

Változatos előadások, interaktív programok a 2016-os Beton Fesztiválon

A betont mint alapanyagot, valamint a gyakorlatban való hasznosítását ismerhetik meg látványos bemutatókon a 2016-os Beton Fesztiválon a szakmabeliek és mindazok, akik érdeklődnek az építészet vagy a betondizájn iránt. A rendezvényt immár második alkalommal szervezi meg a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataik 2016. szeptember 29-én, ezúttal a budapesti LURDY Rendezvényközpontban.

A Beton Fesztivál tavaly hagyományteremtő kezdeményezésként indult. A szervezők célja a beton mint építőanyag népszerűsítése, a tévhitek és a negatív előítéletek eloszlatása, továbbá az anyagban rejlő lehetőségek bemutatása. A tavalyi Fesztiválra rengetegen voltak kíváncsiak – többek között mérnökhallgatók, tervezők, betonos szakemberek –, ezért a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

A beton általános felhasználásán túl az előadások, kiállítások és workshopok célja betekintést nyújtani a betonipar és -technológia mai helyzetébe, a beton sokrétű felhasználhatóságába, illetve a legújabb trendekbe. Emellett a szervezők – a tavalyihoz hasonlóan – a látványbeton tervezéséről, a betonalapanyag-gyártásról informálják majd az érdeklődőket, valamint választ adnak a szakmát leginkább érdeklő kérdésekre. Az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati bemutatók is fontos részét képezik az eseménynek. A betondizájn-kiállításon megérinthetők, kipróbálhatók lesznek a legegyedibb, legtrendibb és legizgalmasabb beton használati- és divattárgyak, művészeti alkotások, ékszerek – betekintést engedve a betondizájn világába. A program tehát rendkívül változatos, amelyben mindenki megtalálhatja majd a kedvére valót.

A Fesztivál keretében díjazzák a „Minden építés alapja 2016” pályázat, továbbá a „Betonpályázat egyetemi hallgatóknak” nyerteseit is.

„MINDEN ÉPÍTÉS ALAPJA 2016” – HAMAROSAN KIDERÜL, MELYEK AZ ÉV LEGJOBB BETON MEGOLDÁSAI

A „Minden építés alapja” pályázatot 2016-ban másodszor írta ki a beton.hu, a CeMBeton, illetve a MABESZ és tagvállalataik. Célja megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel azokat a megoldásokat, amelyeknek a tervezése és megvalósítása során az elsődlegesen alkalmazott építőanyag a beton. A beérkezett pályamunkákat idén is szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak a 2016-os Beton Fesztiválon vehetik át díjukat. A tavalyi nyertesek: Erő Zoltán, dr. Márkus Gábor, Földes László és Józsa Dávid. A 2016-os díjazottakról következő lapszámunkban olvashatnak majd.