Lapszámok

2016. augusztus XXIV. évfolyam VI. szám

25 ÉVES AZ ABETON-VIACOLOR TÉRKŐ ZRT.

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Readymix Csoporthoz tartozó ABeton-Viacolor Térkő Zrt. A térburkoló betonelemek gyártásával foglalkozó, csaknem száz főt foglalkoztató pécsi központú cég négy gyáregységgel rendelkezik: Pécsett, Székesfehérváron, Nyékládházán és Majosházán.

A cég 1991-ben elsőként kezdte meg Magyarországon a térburkoló betonelemek gyártását, azóta is legnagyobbak között tartják számon. Az üzemekben évente több mint egymillió négyzetméter (azaz 150 labdarúgópálya területének megfelelő) térkövet gyártanak.

A társaság öt termékcsoporttal - a színés formaválasztékot tekintve csaknem háromszázféle különböző elemmel - képviselteti magát a piacon. A „Trend” a modern, letisztult, minimál stílust képviseli, a „Style” a természetközeli formákat jeleníti meg antikolt vagy rusztikus megjelenésben. A „Standard” termékekben a funkcionális, praktikus formák, a kertépítő kiegészítő termékek között pedig a támfalelemek, a növénytámfalak, lezáró idomok kaptak helyet. A cég mindemellett infrastrukturális beruházásokhoz szükséges betonelemeket (mederelem, útszegély, folyóka elem) is gyárt.

Az ABeton-Viacolor Térkő Zrt. által előállított összes betonelem az európai uniós szabványnak, valamint a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően, az ISO minőségirányítási rendszer szerint készül. Minden termék fagyálló. A vállalatnál saját akkreditált labor működik, ahol folyamatosan végzik a termékek minőségellenőrzését.

Az értékesítés is több szálon fut: egyrészt a gyártó üzemekben is megvásárolhatók a térburkolók, másrészt pedig országosan 450 márkakereskedővel, kivitelezővel és egyéb partnerrel áll kapcsolatban az ABeton. A palettán egyaránt megtalálhatók a legkedvezőbb árfekvésű termékek, valamint a prémium kategóriát képviselő elemek is.