Lapszámok

2016. augusztus XXIV. évfolyam VI. szám

Megalakult a Magyar Szakember Közösség

Az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóján, 2016. június 11-én, Budapesten megalapították az építőipari szakemberek támogatását célzó Magyar Szakember Közösséget.

Felmérések szerint az építőipari szakemberek többsége nem tud jövedelmezően vállalkozni. Nem képesek annyi bevételt termelni, és a költségeket úgy kézben tartani, hogy megfelelő jövedelemre tegyenek szert, és emellett a vállalkozás fejlesztésére is jusson – mondta előadásában Markovich Béla, a rendezvényt szervező Mapei Kft. ügyvezetője. Véleménye szerint ahhoz, hogy ez megváltozzon, mindenkinek tennie kell, de legelőször maguknak a szakembereknek. Változni, változtatni kell, ami sokkal könnyebb és eredményesebb egy támogató közösségben. Ezért jött létre a Magyar Szakember Közösség.

A közösségnek két fontos célja van: segítsen a tagoknak több bevételt szerezni, csökkenteni a költségeket, valamint fejleszteni a szakmai és cégvezetési tudásukat. Emellett a szakmunka és a szakemberek mind nagyobb társadalmi szintű elismertetése, a fiatalok körében való népszerűsítése, megmutatva e tudás szépségeit és a lehetőségeket.

A kezdeményezéshez mintegy 100 fő csatlakozott a rendezvényen. Jelenleg kedvezményes tankolást és mobilszolgáltatást, szakmai és üzleti képzéseket, az online jelenlétet, valamint a megrendelők felé való ajánlás lehetőségét biztosítják a tagok számára. A jövőben terveik szerint negyedévente találkoznak, minden alkalommal más vidéki helyszínen a Közösséghez csatlakozó szakemberek.

A szervezetbe minden építőipari szakembert várnak, érdeklődni a www.szakemberkozosseg.hu oldalon lehet.

Az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóján rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, akik jövőre ismét megrendezik a fórumot.