Lapszámok

2016. március- április XXIV. évf. 3-4. szám

Wolf készházak néhány hónap alatt

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) megjelenése komoly változásokat idézett elô a hazai építôiparban: már most óriási érdeklôdés mutatkozik a lakások és a családi házak iránt is, kérdés azonban, hogy a kínálat és a kivitelezôk kapacitása képes-e lépést tartani ezzel a megnövekedett kereslettel.

A CSOK bevezetését követően szinte azonnal felbolydult az ingatlanpiac és az építőipar, valamint fokozódott a lakásépítési kedv is. A statisztikák tanúsága szerint az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a kereslet – a kiadott lakásépítési engedélyek száma például 30 százalékkal nőtt – nem csupán az új és használt lakások, hanem a házépítések iránt is. A Wolf Haus szakértője szerint ezzel egy időben az is látható, hogy a kivitelező cégek számára a megnövekedett igények ellátása nehézséget jelenthet, és az új ingatlanok többsége vélhetően 2017-ben fog megjelenni a piacon. Az ÉVOSZ szerint máris komoly szakember- és segédmunkáshiány észlelhető a piacon; vannak vállalkozások, amelyek kapacitás hiány miatt kénytelenek tucatjával lemondani a házépítéseket, és már nem is vállalnak új megbízást 2016-ban.

Az új trendeknek megfelelően az újépítésű ingatlanok piacán egyre nagyobb kereslet mutatkozik a modern építési rendszerek, így a minőségi készházak iránt is. „Hatszor több érdeklődés futott be hozzánk 2016. januárjában, mint a tavalyi év hasonló időszakában, és a február végén megtartott Pollack Expón ezt a fokozott érdeklődést továbbra is tapasztaltuk” – mondja Berecz Balázs, a Wolf Haus értékesítési vezetője. A Wolf Haus a fokozódó igényekre megnövelt kapacitással felel: „A megnövekedett rendelési igényekre felkészülten, megnövelt kapacitásokkal reagálunk. Kaposújlaki gyárunkban továbbra is több műszakban és mindenekelőtt megbíz ható technológiai háttérrel dolgozunk, így hiánytalanul eleget tudunk tenni a felmerülő igényeknek” – teszi hozzá a Wolf Haus szakembere, aki szerint a szükséges kapacitások biztosítása azzal együtt, hogy a Wolf készházak akár néhány hónap alatt kulcsrakészen átadhatók, tovább növelhetik a modern építési rendszerben készült készházak iránti keresletet.


A Wolf Haus története

Az 1966-ban alapított Wolf System magyarországi és európai készházépítés egyik úttörôje és elismert szereplôje. A vállalatcsoport 30 országban több mint 2 500 munkatársával áll ügyfelei rendelkezésére, akik a mezôgazdasági és ipari épületek, betontartályok mellett évente több mint 700 készházat építenek fel. A Wolf Haus 1989-ben alapította meg magyarországi leányvállalatát, amely mára hazánk egyik piacvezetô vállalata a készházépítés területén.

A Wolf Haus Magyarországon három fô divízióval rendelkezik, melyek beton-, csarnok- és készházépítéssel foglalkoznak. Utóbbi a portfólió kiemelkedô részét képezi, a vállalat az elmúlt években több mint 500 házat adott át. A Wolf Haus szabadalmaztatott rendszerében készülô házaknál az energiatakarékosság és a fenntart hatóság áll a középpontban. Elôregyártott elemekbôl álló házaikat a helyszínen rakják össze, és félkész vagy kulcsrakész állapotban adják át tulajdonosának.