Lapszámok

2015. november-december XXIII. évf. 11-12. szám

Beton Arcai 2.0

Szeptember 11-én a Beton Arcai 2.0 címmel nyílt kiállítás a pécsi Nick Udvarban, hogy a nagyközönség számára immár második alkalommal mutathassa be a beton felhasználhatóságának sokszínűségét.

Az alkotások egy részét gyakorló képzőművészek készítették, más részét pedig a Pécsi Egyetem művészeti karának hallgatói. A fiatal művészek - Budán Miklós Zoltán, Concrete Crew, Fülöp György, Horváth Boglárka, Horváth Melinda, Revák Katalin, Sárréti Gergely, Szalai Zsófia, Veres Balázs - ezúttal is bemutatták a mindennapi életünkben egyre több helyen megjelenő beton nem mindennapi formáit.

A rendezvény közel 2500 főt vonzott, és idén is nagy sikert aratott a látogatók körében.

A kiállítás megrendezése, az egyetemisták bevonása nagyon jó irány, mivel a beton magában hordozza az innovációt, illetve a lehetőséget. Ez a lehetőség a jövő generációja számára azt jelenti, hogy az anyagot megtanulja, felhasználja, fejleszti. A kiállítás is mutatja azt, hogy mennyiféle dolgot lehet ebből az anyagból előállítani - nyilatkozta Zadravecz Zsófia, a Lafarge Cement Magyarország Kft. marketing kommunikációs vezetője.

A program szakmai támogatója a Ma gyar Betonelemgyártó Szövetség és a Magyar Cement, Beton- és Mészipari Szövetség Betonnépszerűsítő Munkacsoportja volt.