Lapszámok

2015. november-december XXIII. évf. 11-12. szám

A DDC idén is zöldben gondolkodik

A Duna-Dráva Cement Kft. hosszú távú stratégiájának egyik építőköve a környezeti és társadalmi felelősségvállalás, az erőforrások jó gazda módjára történő felhasználása. Éppen ezért a vállalat idén már ötödik alkalommal hirdette meg a Zöld Megoldás-pályázatot, amely a környezeti értékek megóvását, a környezettudatos nevelést segítő projektet díjazza.

A vállalat nem titkolt törekvése, hogy csak annyit használjon fel a természet javaiból, amennyi feltétlenül szükséges, amit pedig használtak, azt ugyan más úton, de igyekezzenek visszaadni a természetnek. A Zöld Megoldás projektjében tükröződik a cementgyártó vállalat filozófiája, hiszen a pályázat célja a fenntartható fejlődés népszerűsítése, a jövő generációinak környezeti nevelése és a zöldebb környezet kialakítása, amely elősegíti a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását.

Idén Beremend és Vác vonzáskörében összesen négy zöld meg oldás valósul hatott meg a DDC támogatásával. Városi vadvilág és csemeteliget épült az óvodás korosztálynak, tudatos energia - felhasználásra való nevelés és zöld közösségi tér a középiskolásoknak, valamint az egészségmegőrzést támogató szabadidő park létesült a felnőtt korosztálynak.

A kezdeményezés lényege és célja változatlan: 2016-ban is olyan pályázatokat támogat majd a vállalat, amelyek a környezet védelmét tűzik ki célul, úgy, hogy közben a hosszú távú fenntarthatóság alapelveit is figyelembe veszik. A jövő évre vonatkozó 2015. évi pályázati kiírás keretében pedig már nem csak a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élőknek adott a lehetőség, hogy meg valósítsák zöld elképzeléseiket, hanem Pécs és kör nyékének is.