Lapszámok

2019. december XXVII. évfolyam VI. szám

Új autópálya csomópont készült el a Balatonnál

Az M7-es autópálya új csomópontjával közvetlenül elérhetővé vált a 710. sz. főút, amely Balatonakarattyát és Balatonkenesét megkerülve Balatonfűzfőnél csatlakozik a 71. sz. főútba.

A folyamatosan növekvő forgalom az M7-es autópálya Balatonaliga előtti szakaszán, a balatonvilágosi lehajtónál, valamint a balatonakarattyai körforgalomnál a nyári főszezonban jelentősen feltorlódott. A mostani fejlesztésnek köszönhetően az autósok az M7-es autópályáról a nagy kapacitású 710. sz. főútra tudnak közvetlenül fel- és lehajtani, ezzel enyhítve a csúcsidőszakban eddig állandósult torlódás okozta problémát, kényelmetlenséget és balesetveszélyes helyzeteket.

A nettó 7,325 milliárd forint értékű beruházás fő elemeként egy új autópálya csomópont első ütemét építették meg. Az M7-es autópálya jobb oldalán mintegy 2 km, a bal oldalán pedig közel 1 km gyűjtő-elosztó pálya került kialakításra, továbbá 2 km hosszban épültek meg a csomóponti ágak. A csomópont a későbbi M8-as autópálya megépítésével válik majd teljes értékűvé.

(forrás és fotó: NIF Zrt.)