Lapszámok

2019. augusztus XXVII. évfolyam IV. szám

Intelligens betonkő Alsózsolcáról

Az SW Umwelttechnik alsózsolcai gyáregységében sikeresen lezárult a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztési projekt következő munkaszakasza.

Az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai telephelyén a térburkolatok innovációs fejlesztése című, GINOP-2.1.1-15-2015-00576 azonosítószámú projekt keretén belül elkészült a közel 3 200 m2 alapterületű gyártócsarnok, amelyben korszerű gyártótechnológiákkal zajlik majd a forradalmian új, információtechnológiai alkatrészekkel felszerelhető beton térburkolatok gyártása. A csarnok kivitelezője a Pallér Csarnok Kft.

Az építőipar és az infokommunikáció terén megvalósuló projektünk során intelligens, kívülről változtatható tartalmak, információk megjelenítésével kibővítjük a hagyományos betonkő burkolatok funkcióját. Fejlesztésünk közvetlenül kapcsolódik az infokommunikációs technológiák és szolgáltatások, valamint a befogadó és fenntartható társadalom, élhető környezet ágazati prioritásokhoz.

A legújabb technikai feltételeknek megfelelő eszközökből álló gyártótechnológiák csarnokon belüli összehangolt működése alapján hamarosan elindul a térburkolatok próbagyártása is. A beruházás 2019. december 31-én zárul.