Lapszámok

2019. április XXVII. évfolyam II. szám

Bővült a DDC a Readymix Hungária beolvadásával

Több éves folyamat eredményeként a Readymix Hungária Kft. 2019. január 1-jén beolvadt a Duna-Dráva Cement Kft.-be. Az akvizícióval a DDC elsődleges célja piaci pozíciójának további erősítése, valamint tevékenységének kiterjesztése volt.

A beolvadással jelentős mértékben, kétszeresére nőtt a társaság betonüzletága, és újabb bányákkal gyarapodott a kavicsbányászati és - értékesítési területe is. A felvásárlással a DDC – a cementgyártói piacon elért meghatározó szerepe mellett – tovább erősítette pozícióját a transzportbetongyártás területén. 2019. január elsejétől országos lefedettség mellett immáron összesen 51 saját tulajdonú, illetve vegyesvállalati betonüzemmel folytatja tevékenységét a DDC betonüzletága. A folyamat részeként egy új üzleti egységgel, térkőgyártással is bővült a vállalat kínálata.

A 2017. november 2-i átvételt követően megkezdődött a két társaság munkatársainak együttműködése, amelynek eredményeként 2018 tavaszától közösen szolgálják ki a budapesti transzportbeton piacot. Ugyancsak jelentős mérföldkő volt az, amikor 2018 júliusában-augusztusában egységesítették az akkor jogilag még két különálló vállalatnál használatban lévő szoftvereket és hardver eszközöket.

Az akvizíciót intenzív munka előzte meg: a beolvadás előkészítésén, a Readymix csoport könyvelési és elszámolási feladatainak átvételén, valamint a közös munka kereteinek meghatározásán is együtt dolgoztak a két cég munkatársai.