Lapszámok

2018. április XXVI. évfolyam II. szám

Ismét sikeres volt az Ybl Szakmai nap

A tavalyi sikeres szakmai nap után idén is megmutatta a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara, hogy az építőipar fontos alapköve az oktatás.

A szervezők célja az volt a rendezvénnyel, hogy behozzák az iskola falai közé az iparágban tevékenykedő cégeket. A márciusi szakmai napon mintegy 50 cég mutatta be tevékenységét a hallgatóknak, illetve ajánlott szakmai gyakorlati helyet, vagy kínált álláslehetőséget számukra több szakterületen is. A két főszervező, Fórizs Lajos és Kincses Péter meglátása szerint ez a szám a következő szakmai napra bővülni fog, mivel már most újabb cégek jelezték a jövőbeli részvételi szándékukat.

Az SZIE YMÉK új alapokra helyezte a cégekkel való kapcsolatát, ami az intézmény fejlesztésében is megmutatkozik. Az együttműködés a Horizont Global Kft.-vel indult, melynek keretében a vállalkozás az egyik teremcsoportot újította fel az egyetemen. A kezdeményezéshez hamarosan több vállalkozás is csatlakozik, és ezt a példát követve támogatást nyújt az intézmény infrastrukturális fejlesztéséhez.

A szakmai napon a CeMBeton és a MABESZ egy közös kiállítási standdal képviseltette magát és tagvállalatait. A szövetségek saját hatáskörében terjesztett szakmai anyagai mellett a két szövetség közös kezelésében megjelenő, betont népszerűsítő kiadványai is – különös tekintettel a BETON újságra – nagy népszerűségnek örvendtek. Szövetségeink szintén elkötelezett hívei az oktatási intézményekkel való szoros együttműködésnek, ennek keretében tagvállalataink szakértői immáron negyedik éve tartanak előadásokat, többek között a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán is.