Lapszámok

2015. január-február XXIII. évf. 1-2. szám

Klaus Einfalt, Szarkándi János: MCSZ-MABESZ összefogással a BETONÉRT

Bevezető

A Magyar Cement-, Beton- és Mész - ipari Szövetség még 2013-ban szoros együttműködésre lépett a Magyar Beton - elemgyártók Szövetségével. Ez a szakmai összefogás a „beton” népszerűsítését tűzte zászlajára. A 2014-ben elvégzett munka, amelynek első lépéseiről már olvashattak a lap 2014. március-áprilisi számában, most újabb fázisához érkezett: a Beton c. szakmai lap immáron színes - ben tud megjelenni és a terjedelmét is növelni tudtuk. Ez a szakmai összefogás példaértékűnek tekinthető, hiszen az építőipar mélypontján teszi lehetővé azt, hogy a „betonos” szakma végre a rang - jának megfelelő szakmai laphoz jusson.

További eredményeink, terveink

A korábban ismét elérhetővé tett www.beton.hu portált a két szövetség közös gondozásába vette. Ezt a honlapot a beton népszerűsítésének rendeltük alá. A két szövetség közös munkacsoportja rendszeresen ülésezik, és folyamatosan fejleszti az oldalt, amelynek továbbfejlesztett változatát 2015. március elején tervezzük élesíteni. Addig a weblap a korábbi tartalommal érhető el. A továbbfejlesztett oldalon logikus rendbe szerveztük a tartalmakat, valamint márciustól el fognak indulni a kapcsolódó online marketing elemek is (pl. Facebook). A jövőben rendszeressé tesszük a honlapon megjelenő újdonságokat, és minden héten, szerdán 12 órakor fog megtörténni azok posztolása.

Őszre tervezzük a korábbi Cementipari Napok és Betonkonferenciák közös rendezvény keretében történő felújítását. Az egynaposra tervezett szakmai fesztivált Budapesten szeretnénk megrendezni, és széles szakmai kínálat esetén külön szekciókban szándékozzuk a beton témát minél vonzóbbá tenni. Azt is szeretnénk, ha a szakemberek továbbra is megtalálnák az őket érdeklő fontos kérdéseket.

A beton népszerűsítését nem lehet elég korán elkezdeni. Idei terveink között szerepel a 3 és 8 év közötti korosztály elérése. A munkacsoport közösen elfogadott menetrendje szerint egy óvodásoknak szóló képeskönyvet fogunk kiadni, amelyhez kapcsolódóan internetről letölthető kifestő lapok is készülnek majd. Ennek segítségével az óvodások nyelvére tervezzük lefordítani azt az ismeretanyagot, amit ebben a korban már tudni érdemes a betonról. A kifestő az ismeretek elmélyítését célozza akár az óvodában, akár otthon szülői segítséggel történik majd annak kiszínezése.

Ahogy azt a bevezetőben már leírtuk, a Beton c. lap 2015-től színesben jelenik meg. A lap tartalma is bővül és igyekszünk azt „magazinosabbá” tenni. Mindig oldalakat fogunk szentelni olyan cikkeknek, tartalmaknak és hozzá kapcsolódó fotóknak, amelyek bemutatják: mi mindent lehet szépen, esztétikusan és tartósan megépíteni betonból. A lapban szereplő témaköröket ezért kibővítettük olyan fogalmakkal, mint a „betondesign”, a „beton-művészet” és a „betonvariációk”. Ezzel – a látszóbeton és parképítés mellett – már összesen öt témakör foglalkozik a lapban a beton esztétikájával. Tervezzük, hogy a lapot a két szövetség oktatási kapcsolatain keresztül a diákság részére is elérhetővé tesszük.

Jó böngészést kívánunk!