Lapszámok

2019. április XXVII. évfolyam II. szám

11 000 M3 betonból épült az új dunaföldvári üzem

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) meghatározó építőanyag-gyártóként a Magyarországon – és külföldön – történő beruházásoknál, illetve a nagy volumenű projekteknél is jelen van. A projektekhez kiváló minőségű cement- és betontermékeket biztosít, amelyek korszerű és környezettudatos gyártási technológiával készülnek.

A DDC Betonüzletága széles termékpalettát kínál az elvárható legmagasabb színvonalon, legyen szó az ország bármely pontjáról. A különböző betontípusokat modern, a kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő betonüzemekben állítják elő, hogy az igényeknek és a körülményeknek leginkább megfeleljenek.

A Vajda Real Estate Kft. megbízásából a dunaföldvári üzem 15 milliárd forintos zöldmezős beruházásban épült 2017 augusztusa és 2018 novembere között. A higiéniai papírtermékeket gyártó cég az új gyártóegység létrehozásával 100 új munkahelyet teremtett a régióban. Az üzemben környezettudatos technológiai újításokat is alkalmaznak.

A társaság Dunaújvárosi Betonüzeméből szerkezeti, valamint ipari padló és CP-s útbetonokat szállított a kivitelezésre, összesen 11 000 m3 mennyiségben. A betonpumpákat a Dako-Pumpa Kft. szolgáltatta, a kivitelezésben részt vett a Scorpio Trans Kft., illetve a Hírös Róna Zrt. és a Modus Vivendi Kft.