Lapszámok

2018. június XXVI. évfolyam III. szám

Fókuszban az egészség- és munkavédelem

Egészség- és Munkavédelmi Napokat rendeztek a Királyegyházi Cementgyárban, amelyen ez alkalommal a Magyar Autóklub is közreműködött. A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre.

Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére. „A LafargeHolcim cégcsoport célkitűzése, hogy elérje a „Zéró állapotot", avagy a teljes balesetmentességet. Az idei évben megszervezett közel 20 programmal célunk, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát magasabb szintre emeljük és továbbfejlesszük.

Az idei programsorozat négy fő téma köré épül, amelyek lefedik egy biztonságos gyár mindennapi tevékenységének fő veszélyforrásait. Ezek a mobil, mozgó gépek és az ezek okozta helyszíni forgalom, a magasban végzett munka, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energiakizárás folyamata, és a magas kockázattal járó, zárt térben végzett munka. Az egyes témák köré bemutatókat, versenyeket és gyakorlati tréningeket szerveztünk. Az egészség jegyében pedig napközi tornát és masszázst is beiktattunk kollégáink napirendjébe" – számolt be az idei évi programokról Hoffmann Tamás ügyvezető igazgató.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. logisztikai tevékenységének nagyobb része a közúti forgalomban történik, ezért is kiemelten fontos számára, hogy ne csak munkavállalóikat, hanem szállítmányozó partnereiket is képezzék.

„A rendezvénysorozat záró napján a Magyar Autóklub munkatársainak bevonásával a defenzív vezetéselmélet és EcoDrive előadások után minden, az aznap a gyárba érkező sofőr is kipróbálhatta az alkoholos befolyásoltság következményeit a részegszemüveg használatával. Emellett átélhette a biztonsági öv szimulátor segítségével egy esetleges baleset körülményeit, illetve gyakorolhatta a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen holttérfigyelést is" – tette hozzá Kocsis Mátyás Logisztikai vezető. (LAFARGE)