Lapszámok

2017. augusztus XXV. évfolyam IV. szám

Fiatal mérnökjelöltek versenye

A jövő szakemberei mérettették meg magukat május végén a Székesfehérváron megrendezett Kreatív Építő Kezek építőipari szakmai versenyen.

A vetélkedő fő célja a tanulók elméleti és gyakorlati tudásának megismerése, kreativitásuk kibontakoztatásának segítése volt. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari Tagozata közösen rendezte meg a versenyt, amelyen műszaki feladatokon keresztül mutathatták be kreativitásukat, tervezési és szervezési stílusukat a résztvevők.

A maga nemében hiánypótlónak számító rendezvényen a csapatoknak minden tudásukat latba vetve 10 különböző feladatot kellett megoldaniuk. A legjobban teljesítő csoport a „Tarjáni Építők 2” lett Salgótarjánból. A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség kiemelten fontosnak tartja a következő generáció szakmai fejlődésének támogatását, az iparág megismertetését, ezért is járult hozzá a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karával kötött együttműködés keretében tárgyi ajándé- kokkal a versenyhez.