Lapszámok

2017. június XXV. évfolyam III. szám

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a CeMBeton elnöke

Sokévi áldozatos és kitartó szakmai munkájáért március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szarkándi János, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnöke.

Szarkándi János dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől vette át a kitüntetést, amelyet a Beremendi és a Váci Cementgyárat működtető Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatói, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnöki, valamint a Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíj program alapítói tevékenységéért kapott.

„A nemzetgazdaság minőségi építőipari alapanyag-ellátásának biztosítása mellett a társadalmi felelősségvállalásra és a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektető, nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozom” – áll az Áder János köztársasági elnök nevében kiállított oklevélben.

Szarkándi János az elmúlt években több állami kitüntetésben is részesült. 2006-ban Miniszteri Elismerő Oklevéllel, 2010-ben pedig Szent Borbála-éremmel ismerték el szakmai munkásságát.